Skaper juleglede for vanskeligstilte

TOK INITIATIV: – Det er barna vi tenker på, sier Lars Bryhn Nyland, som driver Basecamp Event på Budor.

TOK INITIATIV: – Det er barna vi tenker på, sier Lars Bryhn Nyland, som driver Basecamp Event på Budor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre samarbeidspartnere på Budor går sammen om å tilby en gratis familiedag med aktiviteter og julemat for dem som trenger det mest.

DEL

– Vi ønsker å nå dem som føler at de kanskje ikke strekker til for barna sine i jula, sier Lars Bryhn Nyland, som driver Basecamp Event & KickOff med base i Løtenfjellet.

Han har tatt initiativ til det som blir et lukket arrangement for 20 personer på Budor lørdag 17. desember.

Der vil Gjestegårdens nye vertskap, Ulf Inge Vien, stille med juletallerken til gjestene, og Espen Mørch Andersen tar med Farmen-hestene og inviterer små og store til sledetur.

– Og kanskje kommer nissen, sier Lars Bryhn Nyland, som ikke ser bort fra at det blir flere overraskelser i løpet av dagen.

Sårt tema

Advent og jul er ei tid med mange forventninger, spesielt for barna. For noen blir det ei ekstra tung tid, påpeker Nyland.

– Det er jo et sårt tema for dem det gjelder, sier han og viser til at barn fra økonomisk vanskeligstilte familier ofte faller utenfor. Det er vondt å være den eneste eleven i klassa som ikke har noe spennende å fortelle om.

Sjøl har Lars Bryhn Nyland ønsket å bidra gjennom sitt egen virksomhet og med støtte fra familien. De startet i det små med å legge til rette for utendørs lek, aktiviteter og grilling. I fjor var det 14 personer som deltok.

– Nå tar vi med oss denne tradisjonen til Budor, sier Nyland.

Ser behovet

Han er glad for at Budor Gjestegård og Heste-Espen stilte seg positive til å lage en helt spesiell dag for barnefamilier som sliter med økonomien.

– Dette er ikke noe vi gjør for å sette noen i bås, men for å hjelpe til i en vanskelig situasjon. Vi vet at behovet er der, og det er unga vi tenker mest på, sier Nyland.

Det er ingen behovsprøving for å få være med, men siden antall plasser er begrenset, bør interesserte ta kontakt i god tid.

– Send meg en e-post, så tar vi det derfra, sier Lars Bryhn Nyland.

Artikkeltags