Svinger seg på helsetunet

DANSEAFTEN: Wenche Åseth Hagen (til venstre) svinger seg med Mary Klara Jensen på Løten Helsetun, mens Jonny og kara sørger for tonene.

DANSEAFTEN: Wenche Åseth Hagen (til venstre) svinger seg med Mary Klara Jensen på Løten Helsetun, mens Jonny og kara sørger for tonene.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir fort fullt på dansegulvet når venneforeningen byr opp til dans på Løten Helsetun.

DEL

– Ja, vi lever her og nå, synger Jonny og kara, som sørger for dansemusikken.

Kanskje er ikke alle dansegjestene like kvikke på foten, men alle vet å glede seg over god musikk. Jonny Jacobsen med trekkspill på fanget koser seg, også.

– Vi har det fryktelig moro, det er jo derfor vi gjør det, sier han om oppdraget for venne- og pårørendeforeningen på Løten Helsetun.

Denne søndagskvelden er de om lag 70 gjester, andre ganger er de godt over 100.

– Det var vel denne håndballkampen, jeg var redd det ikke ville komme noen, sier Solveig Nybakken (72).

Hun er primus motor for de frivillige, som ordner med alt det praktiske, kaffesalg og noe attåt i pausen, konjakk og likør hører med.

– Jeg synes det er koselig å drive med dette, sier Solveig.

Åpent for alle

I år er det planlagt ni danseaftener, som er åpne for alle. Hit kommer også danseglade gjester fra nabobygdene, blant dem Tordis Nymoen og Henrik Bache fra Ottestad og Hamar.

– Vi kommer hit for å danse, her er det alltid god stemning, sier Tordis, som gjerne byr opp beboerne på helsetunet til en svingom.

Oddbjørg Oppegård (93) har pyntet seg i lys bluse og venter på en vals før hun våger seg ut på dansegulvet.

– Da jeg var ung, da danset jeg mye, da. Det var på Fjellhaug, jeg gikk fra Åsbygda og dit for å danse, og etterpå gikk jeg hjem igjen, forteller Oddbjørg og smiler.

Får støtte

Loddsalg og forfriskninger i pausen bidrar til over fire tusen kroner i kassa, penger venne- og pårørendeforeningen kan bruke til å lage enda mer hygge for de eldre. I tillegg får de 20.000 kroner fra kommunen, og grasrotandelen fra tippinga ga rundt 11.400 kroner i fjor, opplyser Solveig Nybakken.

– Så vær glad i denne dag, synger Jonny og kara og høster applaus, før gjestene slipper dem ut i januarkvelden.

LES OGSÅ: Lederskifte på Løten helsetun

Artikkeltags