Samlet inn over 300 gaver og 11.500 kroner i donasjoner: – Vi vet hvem som sliter mest i jula

FORNØYD: May Ljungqvist i Ringsaker Røde Kors er svært fornøyd med alle bidragene som aktører og folk har gitt i førjulstiden. - Det betyr utrolig mye, sier hun.

FORNØYD: May Ljungqvist i Ringsaker Røde Kors er svært fornøyd med alle bidragene som aktører og folk har gitt i førjulstiden. - Det betyr utrolig mye, sier hun. Foto:

Ringsaker Røde Kors samlet inn 315 gaver og donasjoner på 11.500 kroner til folk som ikke har det like greit i jula. – Engasjementet har vært stort, noe vi er veldig stolte av, sier May Ljungqvist.

DEL

Innmeldte behov var 151 pakker, noe Røde Kors har klart å samle inn med glans.

– Alle som meldte inn behov har fått minst to gaver hver. Det er et utrolig viktig tiltak, og vi setter veldig stor pris på alle som har bidratt. Vi i Røde Kors vet hvem som sliter mest, og derfor er det en glede å bidra til at de også får en gave på julaften, konstaterer Ljungqvist.

– Betyr alt for oss

Røde Kors hadde to gavetrær plassert i Moelv og på Obs i Rudshøgda, som samlet inn henholdsvis 154 og 161 pakker. Rema 1000 i Moelv bidro også med rause bidrag i form av donerte varer og penger til en sum på 10.000 kroner. Kiwi Næroset donerte 1500 kroner i donerte varer og gavekort.

I tillegg har Røde Kors mottatt mange flotte hjemmestrikkede gensere, luer, votter og sokker.

– Våre samarbeidspartnere betyr alt for oss, og vi kunne aldri fått til dette alene. IKEA har blant annet bidratt med en mengde flotte kosedyr, fortsetter Ljungqvist.

Mottatt flere takkemeldinger

Ringsaker Røde Kors har hatt ansvar for nordre del av Ringsaker, mens Brumunddal Røde Kors har hjulpet folk i søndre del.

– Engasjementet har vært veldig stort, og vi har samlet inn flere pakker til et større antall mottakere i år, sier hun.

Pakkene har blitt delt ut via lister fra NAV, samt henvendelser som har blitt sendt direkte til Røde Kors. Matvarene, som besto av mye forskjellig julemat, ble delt ut til folk som sliter økonomisk.

I tillegg har Røde Kors brukt bidragene til å arrangere en hyggelig dag for Moelv Bo, med julesanger, pakker og julekort.

– Alle som har fått bidrag har satt utrolig stor pris på det, og vi har også sett flere takkemeldinger på blant annet Facebook, sier Ljungqvist som ikke utelukker at førjulstiden har vært en hektisk tid for Røde Kors.

– Vi har brukt mye tid på alle forberedelsene. Blant annet har vi lagd alle kortene som skal henge på juletrærne og hentet inn alle pakkene. I tillegg må vi kvalitetssikre presangene som gis ut. Det er imidlertid verdt all jobben for å glede så mange mennesker, avslutter hun.


Artikkeltags