Lager en bedre jul for mange

TRÅR TIL IGJEN:  Geir Toverud og Frivilligsentralen i Åsnes trår til igjen med julemat og en del andre juleting.

TRÅR TIL IGJEN: Geir Toverud og Frivilligsentralen i Åsnes trår til igjen med julemat og en del andre juleting. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Tor Erik Nyen på Flisa før jul i fjor ville hjelpe folk i bygda som ikke hadde like lett som ham, tok det av. Mange hengte seg på gjennom aksjonen Frivlligsentralen gjennomførte. Nå er det dags igjen.

DEL

Til jul i fjor var det 20 husstander som fikk hjelp. Nyen og mange givere gjennom Frivilligsentralen sørget for det. Blant annet bidro Taxi i Åsnes med en halv gris.

– Vi fikk mange gode og glade tilbakemeldinger etter fjorårets aksjon. Vi fikk se hvor stort behovet egentlig er. Derfor kjører vi en slik aksjon også nå. Så de som kan tenke seg å bidra, må melde dette til oss senest tirsdag til uka, sier daglig leder ved Åsnes Frivilligsentral, Geir Toverud.

Den store forskjellen

For mange som ikke kan handle uhemmet inn til julefeiringa, kanskje noen som knapt kan handle i det hele tatt, betyr en slik aksjon den store forskjellen.

– Det varmer virkelig å se at så mange engasjerer seg i dette og vil bidra. I fjor kom enkelte med store mengder ribbe og annen julemat. Noen kom med penger slik at vi kunne kjøpe inn maten og fordele den videre. Frivilligsentralen kommer til å bruke litt av sitt overskudd i tillegg til det folk kommer med. Så det skal nok bli minst like mye som deles ut til de som trenger det, i år som i fjor. Det er ikke så veldig mye som skal til for at enkelte skal få en langt bedre jul, sier Toverud.

Maten distribueres i samarbeid med Sparbyhuset og vil være ute hos folk i god tid til julematen skal lages ferdig til julekvelds.

Andre gaver

Det er også store og gode muligheter for at Frivilligsentralen kommer til å skaffe andre julegaver som vil bli fordelt.

– Vi har planer og ideer, men vil selvsagt ikke ut med hva det blir. En julegave skal jo ikke åpnes lenge før jul. Sammen med en del sponsorer tror jeg bestemt at vi skal få til noe til glede for mange, sier daglig leder ved Frivilligsentralen i Åsnes, Geir Toverud.

Omtanke for andre er det altså i massevis i Solør. Det viste aksjonen i fjor. Det vil vise seg også denne jula. Noe det alltid har gjort og vil fortsette å gjøre også når det gjelder Frelsesarmeens juleaksjon med julegryta.

Artikkeltags