20 år med frivillighet i Stor-Elvdal

Feirer: Stor-Elvdal Frivilligsentral fyller 20 år, og daglig leder Adam Bielek og Anna Dammen er glade deltagere i feiringen.

Feirer: Stor-Elvdal Frivilligsentral fyller 20 år, og daglig leder Adam Bielek og Anna Dammen er glade deltagere i feiringen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I 1996 startet Stor-Elvdal frivilligsentral, med lokaler på Gamle Koppang stasjon, opp. Denne uken feires 20-årsjubileet i de samme lokalene.

DEL

Tirsdag ble 20-årsjubileet markert i Gamle Koppang stasjon for gjengen i «Vi over seksti».

Rendalsgutta bidro med kjente låter av både nyere og eldre dato, kaffe og kaker og varmlunsj ble servert og den ukentlige loddsalg og -trekning ble gjennomført som vanlig.

Det var andelslaget Gamle Koppang Stasjon som fikk statstøtte til å drive Frivilligsentralen ved oppstart i 1996. Daglig leder var Åste Øverby som ønsket noen å dele jobben med, og da ble Anne-Lise Skaret ansatt som daglig leder også. De delte på jobben en stund. Skaret fortsatte som daglig leder, med noen små opphold, fram til Adam Bielek tok over stafettpinnen for 3,5 år siden.

Frivilligsentralen har etter hvert blitt kommunal, og Bielek konkluderer med at den er et kjempeviktig element i et lokalsamfunn.

– Poenget med frivilligsentralen er å skape rom og være en møteplass for alle, fra barnehage til de eldre, oppsummerer han.

Bielek roser lokalbefolkningen, og samarbeidet med kommunen, lag og foreninger, og Stor-Elvdal statlige mottak, og legger til at det tverrfaglige samarbeidet med andre etater i kommunen er helt avgjørende for et godt tilbud.

Anna Dammen (94) er hjertelig til stede og skryter av denne møteplassen.

– Jeg har vært med i mange år og den har betydd veldig mye for meg, det er helt vidunderlig å komme ut, smiler hun og fortsetter til samtykkende nikk fra damene rundt:

– Vi er en samlet flokk hver tirsdag, og vi koser oss!

Torsdag kveld fortsetter feiringen på Gamle Koppang stasjon, og arrangementet er åpent for alle.

Artikkeltags