Feirer julaften på Frivilligsentralen

«Jul i fellesskap»: Liv Kari Lien, Else Marie Tangen og Gudrun Bakken inviterer sammen med andre frivillige til hyggelig julaftenfeiring på Frivilligsentralen. (Foto: Eirik Røe)

«Jul i fellesskap»: Liv Kari Lien, Else Marie Tangen og Gudrun Bakken inviterer sammen med andre frivillige til hyggelig julaftenfeiring på Frivilligsentralen. (Foto: Eirik Røe)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

«Jul i fellesskap» har blitt en tradisjon på Tynset. I år, som foregående år, inviterer Frivilligsentralen til hyggelig feiring på julaften.

DEL

[ARBEIDETS RETT] Det er Frivilligsentrale, Lions Club Tynset og Tynset Rotary som er sammen om å arrangere «Jul i Fellesskap».

Arrangementet er en snart 20 år gammel tradisjon på Tynset. De siste årene har Frivilligsentralen vært stedet for julemiddag, dessert, kaffe, julekaker og musikalske innslag.

– Alle som føler de har lyst til å være sammen med noen på julekvelden er velkomne. Her er det ingen krav til deltakelse, sier Gudrun Bakken på Frivilligsentralen.

«Jul i fellesskap» er et gratis tilbud og på menyen står tradisjonell julemiddag med ribbe, pølse, surkål og poteter.

– Det er samværet som teller. Her er det noen å sitte sammen med og prate med, inviterer Gudrun.

Glade for tilbudet

De siste årene har pluss/minus 20 gjester benyttet seg av tilbudet.

- «Jul i fellesskap» hadde et par års opphold, men da fikk vi høre at mange savnet det, sier Liv Kari Lien og Else Marie Tangen i Tynset Lions. De klarte ikke å slå seg til ro med at tilbudet skulle bli borte.

– Veldig mange er glade for at vi startet opp igjen.

Tynset Rotary stiller med sjåfører slik at alle som har behov for skyss kan komme seg til Frivilligsentralen i Tynset sentrum på julaften formiddag.

– Plakater er hengt opp og vi har fått de første påmeldingene. De som er interesserte kan ta kontakt med meg på Frivilligsentralen, sier Gudrun Bakken.

Mye aktivitet

Frivilligsentralen på Tynset holder åpen hver dag i ukedagene og er en møteplass med mye aktivitet.

– Det er mange som stikker innom, bare for å slå av en prat, forteller Gudrun Bakken.

– Nå for tiden er bakstrommet veldig populært. Der lukter det virkelig jul!

En annen gruppe med tilhørighet til Frivilligsentralen er «Aktiv i naturen», som hver måned samles til sosiale aktiviteter utendørs.

Tirsdag fortalte daglig leder Gudrun Bakken om betydningen Frivilligsentralen har for mange til politikerne i kommunen. Tidligere har Frivilligsentralene i landet fått økonomisk støtte direkte fra staten, men i framtiden er dette penger som fordeles via kommunene.

Artikkeltags