Gå til sidens hovedinnhold

Frp-Johnsen reagerer på kritikken fra Vedum

– Jeg må si jeg reagerer på at Trygve Slagsvold Vedum offentlig henger ut både Eidsiva og en navngitt ansatt person på denne måten, sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Fremskrittspartiet.

– Eidsiva Bredbånd har faktisk tatt et stort samfunnsansvar for å sørge for at flest mulig av innbyggerne i Innlandet skal få bredbånd, sier han.

Johnsen mener Senterparti-lederen retter kritikken i feil retning.

– Om noen skal kritiseres her, så må det være Telenor. Telenor har, som kjent, besluttet å legge ned kobbernettet innen utgangen av 2022. Nedleggelsen har allerede pågått noen år. Eidsiva er leietaker i dette nettet og følger i all hovedsak Telenors plan for nedleggelse. Eidsiva velger å sende ut varsel i god tid. Dette er bakgrunnen for at Vedum har mottatt et brev om at tjenesten til hans bolig kobles ned ved årsskiftet, sier Johnsen.

Han mener Eidsiva Bredbånd har vært en pådriver for å bedre fibertilbudet.

– Det er temmelig spesielt at Vedum velger å henge ut den aktøren som faktisk har gjort aller mest for bredbåndstilbudet i Innlandet. Eidsiva Bredbånd har i tillegg vært en av de sterkeste stemmene i over et tiår, og har påpekt at det er nødvendig med politisk oppmerksomhet om den nødvendige fornyelsen av den digitale infrastrukturen i Norge, sier Johnsen.

Les også

Vedum fikk brev i posten om at internettforbindelsen til gården hans blir kuttet

Kommentarer til denne saken