Gå til sidens hovedinnhold

– Frp tar folk flest sin trygghet på alvor

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Enda en gang kom det enorme nedbørmengder på veldig kort tid, noe som resulterte i flom med store skader på natur, veier og bygninger. Styrtregnet gikk spesielt ut over deler av Brumunddal hvor bl.a. områder rundt Spikkdalsvegen ble fullstendig rasert.

Karin Andersen (SV) var raskt ute for å prøve scoore billige og dårlige politiske poeng på den tragiske hendelsen, som har ført til meget store problemer for dem som ble berørt av flommen. Vi er vant med at Karin Andersen alltid er raskt ute med pekefingeren for å kritisere høyresiden og regjeringen. Kritikken er vanligvis urimelig, noe den også er i dette tilfellet. Karin Andersen driver nemlig med politisk desinformasjon, når hun nærmest på autopilot kritiserer regjeringen for ikke å bidra nok til flom- og skredsikring.

Fakta er at vi har brukt over 1.5 milliarder på flom- og skredsikring siden vi kom i regjering og bevilgningene er nesten doblet i forhold til da SV satt i regjering. Hadde vi redusert bevilgningene, så hadde kritikken vært berettiget. Men fakta er at vi har økt bevilgningene vesentlig. Vi er opptatt av at folk skal føle seg trygge der de bor. Derfor har over tid økt bevilgningene til flom- og skredforebygging. Bare i 2019 er det bevilger vi 349 mill. kroner til tiltak for forebygging av flom- og skredskader.

Vi har også brukt milliarder å skredsikring langs veiene. I perioden 2014–2019 ble det bevilget totalt om lag 9,6 mrd. kr til skredsikring på riksvegnettet og tilskudd til skredsikring på fylkesvegnettet I tillegg komme Statens naturskadefond, som yter erstatning for skader på dyrket mark, private bruer og veier.

Kommentarer til denne saken