Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil tvinge fram endring av ulvepolitikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Frp vil ikke støtte Senterpartiets forslag om å felle to ulveflokker i revirene Rømskog og Mangen. Frp utfordrer i stedet regjeringen med egne forslag.

– Hvis vi skal få til en forvaltning i tråd med bestandsmålet, slik Frp er opptatt av, må vi inn og gjøre endringer i naturmangfoldloven, sa Frps energi- og miljøpolitiske talsperson Jon Georg Dale i Stortinget tirsdag.

Han understreket at partiet er klar over at dette vil være «krevende for regjeringspartiene». Frp er først og fremst på kollisjonskurs med Venstre i rovdyrpolitikken.

– Vi vil stemme ned forslagene fra opposisjonen, fordi det er nødvendig. Vi vil komme tilbake til nødvendige lovendringsforslag på bakgrunn av det forslaget vi har fremmet i dag, sa Dale.

Frp fremmet tirsdag forslag om å endre naturmangfoldloven for å gjøre det lettere å skyte ulv. Frp vil også innskrenke ulvesonen med inntil 20 prosent og GPS-merke all ulv for å få bedre kontroll på ulvestammene.

Dale håper regjeringen vil være åpen for å finne en løsning med Frp.

– Hvis ikke finnes det et annet alternativt flertall i Stortinget mellom oss, Sp og Ap. Vi kommer til å gi regjeringen sjansen først, så blir det opp til Erna Solberg (H) å velge, sier Dale til Dagbladet.

Også Ap har fremmet et eget forslag om å endre naturmangfoldloven for å gjøre det lettere å skyte ulv.

Les også

Ekteparet Harviken i Elverum: – Frykt må tas på alvor. Vi trenger mer kunnskap om ulv og natur

Les også

1.000 rein er borte på tre år: Frykter at ulv skal ta knekken på reinstammen

Les også

Nå har Elgå-ulven flyttet på seg: Fylkesmannen har stanset lisensjakta i dette området

Kommentarer til denne saken