Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesordføreren lover kulturpris i Innlandet

– Vi kan ikke la det gå inflasjon i priser, men en kulturpris skal vi ha, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Denne uka ble det kjent via Østlendingen at fylkeskommunedirektør Tron Bamrud i Innlandet fylkeskommune foreslår å kutte ut både kulturpris, skolepriser, treprisen og en rekke andre priser fra de to gamle fylkeskommunene Hedmark og Oppland.

I Hedmark har spesielt den fylkeskommunale kulturprisen på 100.000 kroner vært gjev, og en rekke kjente kulturpersoner har fått den. Fylkestingsrepresentant Per-Gunnar Sveen (Ap) har derfor tatt til orde for heller å følge opp forslaget, som Erik Ringnes (V) fremmet i fylkestinget tidligere i år, om å etablere en Innlandets kulturpris.

Les også

Bamrud vil kutte ut kulturpris og skolepris. Sveen er skeptisk

Bygger identitet og stolthet

Da fylkesutvalget behandlet saken tirsdag, sa Sveen at den nye fylkeskommune nå har en god anledning til å innføre en kulturpris i Innlandet.

– Kulturprisen er en pris som både bygger identitet og stolthet, mener Sveen, som er mer i tvil om skoleprisenes framtid. Derimot mener han at treprisen, som Hedmark og Oppland delte ut sammen, kanskje kan videreføres. Denne prisen har gått til aktører som har bidratt til økt interesse for og anvendelse av bruk av tre og trevirke.

Fylkestinget avgjør

Det er fylkestinget som avgjør saken i neste uke. Fylkesutvalget endret ikke fylkeskommunedirektørens innstilling, men fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) ga klar beskjed om at det blir endringer i fylkestinget.

Da kommer det forslag om Innlandets kulturpris, noe Hagen regner med at det blir flertall for.

Kommentarer til denne saken