Gå til sidens hovedinnhold

Gastromat-krisen avblåst på Flisa

Artikkelen er over 1 år gammel

På grunn av produksjonsproblemer har krydderblandingen Gastromat lenge vært vanskelig å få tak i. Nå er endelig det populære krydderet tilbake i hyllene hos Extra Flisa.

– Vi har hatt flere innom de siste månedene som har etterlyst den lille krydderboksen med den gylne smaken, sier butikksjef Tor André Kalgård ved Extra Flisa.

Produsenten av det populære krydderet Gastromat har hatt store problemer med maskinen sin det siste året, noe som har ført til at butikker rundt i hele landet har gått tom. Dette har skapt et voldsomt engasjement, ikke minst på sosiale medier.

På et tidspunkt ble Gastromat-krydder solgt på finn.no til over tusen kroner per boks.

– Våre kunder, som også er våre medeiere, er vant til at vi har et bredt utvalg varer, og da skal det være Gastromat i krydderhylla, sier Kalgård.

Gastromat har vært produsert av den lille familiebedriften med samme navn siden 1966, og holder til i Sande i Vestfold. Ved juletider i fjor begynte produksjonsmaskinen deres å få problemer, og like etter nyttår sa det fullstendig stopp. Ettersom maskinen er helt unik, har det tatt tid å få på plass en ny.

Krydderet, som består av grønnsaker, hvitløk, purre, gjærekstrakt, havsalt, MSG og vegetabilsk ekstrakt, skal ifølge hjemmesiden til Gastromat, stimulere råstoffenes naturlige smaksegenskaper og gjøre maten fyldigere i smaken.

En ny maskin var endelig på plass i slutten av august, og etter noen tekniske utfordringer, er produksjonen nå endelig i gang igjen. Dermed er også klassikeren tilbake i butikkhyllene hos Extra Flisa.

– Vi er veldig glad for å ha Gastromat på plass i hyllene igjen. Mange bruker dette krydderet både på brødskiven til frokost og i middagen, og da er det klart det merkes når den forsvinner, sier butikksjefen.

Kommentarer til denne saken