Trysils egen skidronning, som er kundevalgt lokalkontakt i Gjensidigestiftelsen, hadde med seg sjekker på 150.000, (til mekkeklubben), 35.000 (til den nystiftede ungdomsgruppa til grendeutvalget i Ljørdalen) og 24.390 kroner (til husflidslaget).

For representantene som møtte opp, ble det en solid forsmak på julekvelden.

– Dette er helt avgjørende for oss. Nå får vi muligheten til å utvide aktiviteten med en ny dag i uka, og gi et tilbud for ungdom over 18 år. Nå har vi kun tilbud for ungdommer mellom 13 og 18 år, sier Andreas Akre, primus motor og styreleder i Team Trysils Mekkeklubb.

Sykurs for ungdommer

Dette er tredje gang mekkeklubben får midler fra Gjensidigestiftelsen.

Trysil Husflidslag søkte for første gang. Pengene de er tildelt skal gå til innkjøp av symaskiner.

– Vi kan nå kjøpe seks symaskiner, og gå i gang med sykurs for ungdommer, som vi har hatt planer om en stund. Vi har allerede kursleder på plass, og kan nå få fastsatt datoer for kurskveldene, sier Laila Stengrundet, styremedlem i husflidslaget.

Hun forteller at husflidslaget ble inspirert av Symesterskapet på NRK, som er blitt så populært. Vi håper at dette også kan inspirere ungdommene, sier hun.

– Vi hadde symaskin på mekkeklubben før. Mulig jeg kan sende over noen av ungdommene som skrur hos oss, sier Andreas Akre med et smil.

- Kan realisere drømmer

Ungdomsgruppa til Ljørdalen grendeutvalg ble satt i gang så sent som i høst. Ifølge grendeutvalgsleder Lene Bergersen blir det opp til ungdommene å bestemme hva pengene skal brukes til.

– For oss er 35.000 kroner kjempeviktig. Det kan gjøre ungdommene i stand til å realisere noen av drømmene sine, sier hun.

Brynhild Lysfoss, styreleder i Trysil Husflidslag, og Krzysztof Kierzek i mekkeklubben var også til stede under utdelingen av sjekkene på Kremen Konditori torsdag.

– Jeg blir glad når jeg ser så mange gode søknader fra Trysil som det har vært nå, og jeg blir glad når vi kan bidra til ny aktivitet, eller opprettholde aktivitet for ungdommer som ikke er like glad i å gå på ski som meg, sier Anita Moen.