Gå til sidens hovedinnhold

Gjenåpner Budor Gjestegård, men må prøve seg fram: – Det er som å lære seg å gå på nytt

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skal gjøre vårt beste, og så får vi se hvordan det går, sier Ole Martin Kildahl. 25. juni gjenåpner Budor Gjestegård etter 15 stengte uker.

I første omgang blir det åpent torsdag til søndag på Gjestegården i Løtenfjellet.

– Det kan hende vi åpner hver dag i fellesferien, men vi må bare se an og prøve oss fram. Det er som å lære seg å gå på nytt. Det er vanskelig å forstå hva folk tenker, sier Kildahl.

Familiebedriften Bakken Øvre Gårdsmat overtok driften av Budor Gjestegård i januar 2018. Hjemmelaget mat, konserter, quiz og andre aktiviteter ble godt mottatt av hyttefolket og andre gjester, men fra 12. mars i år ble det bråstopp som følge av koronapandemien.

Nå åpnes dørene igjen, og vertskapet legger ikke skjul på at det er kundene som avgjør hvordan tilbudet blir framover:

– Er det mye folk, så blir det åpent, sier Ole Martin Kildahl.

I starten blir det en litt enklere meny, og foreløpig er det ingen planer om spesielle arrangementer i sommer.

– Det må vi komme tilbake til, men vi skal gjøre vårt beste for at det er koselig å komme til Budor, sier Kildahl.

Sammen med andre småskalaprodusenter måtte han tenke nytt da koronakrisen rammet tidlig i vår. Resultatet ble stuttrestmat.no, som er en nettbasert salgskanal. Nå er også Bondens marked gjenåpnet, men fortsatt er det langt fram til handel og servering går som normalt.

Gjestegården eies av Løiten Almenning, som satser på å videreutvikle Budor som en helårsdestinasjon, og samtidig utvide med flere nye hytteområder i fjellet.

Les også

Fra ski- til badeeldorado på Budor: – Vi har litt stramme rammer, så vi holdt oss langt unna stupetårnet i Hamar

Kommentarer til denne saken