Gå til sidens hovedinnhold

Gjøglere har forhåndssolgt 360 billetter i Alvdal

Artikkelen er over 1 år gammel

De fikk «vør seg sjøl lik» på Prestgarden. Nå venter de stinn brakke på Sjulhustunet. Ikke bare én kveld, men to.

Når du setter sammen åtte lokalpatriotiske gjøglere, der de alle er enige om «å vør seg sjøl lik», kan det bli ganske så morsomt. Vi skriver kan fordi vi ikke fikk røpet alt innholdet.

Men det er ingen tvil om at de 360 som har kjøpt billetter til to forestillinger på Sjulhustunet siste helga i november har noe å se fram til.

– Det må jo bli bra når vi har sveiset sammen et juleshow med mange av revyheltene i bygda, sier Olav Tronsmoen med et bredt smil. Han er en av flere som bidrar til at også det musikalske får sin velfortjente plass i en juleforestilling.

De byr på seg sjøl, ja

Å lage en lokal juleforestilling er selvsagt noe forpliktende. Det skal være jul. Men det skal ikke være tradisjonell jul. Det bestemte de seg for lenge før øvingene startet.

– Vi trodde tidlig vi var smarte da vi røsket sammen denne gjengen her, sier Toini Skaret og gløtter rundt på sine medskuespillere i denne anledning, Tron Langleite, Beate Neslund Øverland, Hågen Ness, Hans Kristian Øverland, Anette Holmseth og Gunnar Ness.

– Men budskapet, jul, er det som dominerer forestillingen?

– Selvsagt har vi med jul. Julens budskap er jo viktig for oss og kanskje det er derfor vi har lagt en lang øvingsdag nettopp hit til Prestgarden. Det er jo julestemning i veggene her, mener Toini.

– Men det er annet innhold også i forestillingen, og det er der vi er på temaet å by på seg sjøl. For vi har alle noe, på godt og vondt, som vi kan by på. Så får vi håpe at vi treffer publikum med det gode.

Skal teste Sjulhustunet

En annen viktig grunn for de åtte glade gjøglere til å sette opp ei forestilling nå, er at det er en glimrende mulighet til å få teste både scene, utstyr og ikke minst stemning i det nye Sjulhustunet.

– Vi har jo hørt så mye bra om den nye skolen i Alvdal. I tillegg skrytes det veldig av salen, Sjulhustunet. Nå kan vi, sammen med det utrolig flotte publikumstallet på 360 i løpet av to kvelder, få sjekket om det er så bra som det sies.

– Det kan det vel neppe være tvil om egentlig, for skolen er jo bygd i Alvdal, og da er det jo bra, mener Toini Skaret.

De to eneste forestillingene gjengen skal ha i år er siste helg i november, fredag 29. og lørdag 30.

Tross utsolgte forestillinger i god tid, legges det ikke opp til ekstraforestillinger. Men om gjengen kommer med et nytt julebudskap neste år? Vel, det får tiden vise, er deres litt kryptiske svar.

Kommentarer til denne saken