Glitrende avslutning reddet rufsete premiere

STO FRAM: Thomas Solstad tok ansvar og ledet sine menn til seier mot RunarSandefjord i seriepremieren.

STO FRAM: Thomas Solstad tok ansvar og ledet sine menn til seier mot RunarSandefjord i seriepremieren. Foto:

(RunarSandefjord-Elverum 23-30) Elverum trengte bortimot tre kvarter på å få has på Runar i seriepremieren, men en glitrende avslutning sørget for at begge poengene blir med hjem til håndballbyen.

DEL

Et Elverum som for første gang i håndballmanns-minne reiste til en bortekamp uten sine trofaste venner fra Taiga'n, fikk en usedvanlig blek velkomst i seriepremieren i Runarhallen søndag kveld.

Lydnivået minnet mest om en treningskamp, og det samme kan sies om første omgang.

For det var i det hele tatt en litt rufsete forestilling som ble levert i hvalfangerbyen.

Det hele startet med at Joachim Søholm Christensen gikk seirende ut av kampens første duell mot Dominik Mathé.

Riktig nok var ungareren langt mer treffsikker i sitt neste forsøk, men det var RunarSandefjord og i særdeleshet Tobias Rivesjö som tok initiativet i kampen fra start.

Tung periode

For fra Endre Langaas sitt treff etter to og et halvt minutt, skulle det gå snaut seks minutter før Elverum satte inn sin neste scoring.

I mellomtiden hadde både Fingren, Blonz, Pujol og Mathé i tur og orden byttet på å bomme og å gjøre unødvendige tekniske feil, samtidig som RunarSandefjord puttet tre i nettet bak Thorsten Fries.

Etter drøyt sju minutter sto det 5–2 på lysttavla i Runarhallen.

Fries tok tak

Men det er ikke bare Elverum som var preget av startvansker – også hjemmelaget rotet bort sin andel baller, noe Børge Lunds mannskap etter hvert fikk utnyttet til sin fordel.

Og nevnte Fries skal ha sin del av takken for at Elverum fikk hentet opp igjen tremålsledelsen, for så å komme seg i kapp på stillingen 6-6, før de også etter hvert tok seg forbi etter en meget god periode midtveis i omgangen.

Simen Schønningsen var servitør, mens Thomas Solstad forsynte seg godt av målfatet i denne perioden.

Da det var spilt snaut 18 minutter, ledet Elverum med to mål (9-11).

Og RunarSandefjord slapp billigere unna enn nødvendig da Elverum i stedet for å rykke fra, begynte å rote det til for seg sjøl igjen.

Mange feil

For de neste minuttene var det usedvanlig mye kløning fra begge lag.

Alexander Blonz og Dominik Mathé bommet begge fra straffemerket, og feilpasningene satt også relativt løst.

Heldigvis for de helsvarte, var heller ikke hjemmelaget spesielt skarpe – og når de i tillegg pratet på seg både gule kort og utvisninger, kunne Elverum hangle seg til pause med ett mål mer i protokollen (13-14).

Tok sin tid

En premierekamp er sjelden av de mest glitrende forestillingene man ser i løpet av en sesong, og det holdt åpenbart ikke med én omgang for å komme skikkelig i gang.

Etter hvilen fortsatte begge lag med svært varierende spill, og helt fram til det var spilt snaut 40 minutter, hadde lagene kommet like langt (17–17)

Men så var det Runar sin tur til å kløne, og Elverum sin tur til å vise konturene av hva som bor i mannskapet 2020/21.

For de neste fem minuttene, satt endelig skuddene fra Blonz og Mathé, og da kaptein Solstad også puttet et par mål, var gjestene foran med tre da det gjensto 10 minutter av kampen (19-23).

Glitrende avslutning

Og selv om det tok sin tid før stjernene begynte å skinne, viste de fram noen strålende lysglimt på tampen av kampen.

Simen Schønningsen og Niclas Fingren ga Joachim Søholm Christensen en skikkelig leksjon i langskudd fra henholdsvis høyre og venstre, før Josef Pujol sørget for knockout med å sette inn kveldens frekkeste scoring blindt fra midten.

Og om stemningen var sånn halvpasselig i Runarhallen fra før, ble den ikke noe bedre da Thorsten Fries reddet et straffeforsøk før Thomas Solstad sendte bortelaget i ledelsen med sju mål på stillingen 21–28.

Og for så vidt også med åtte bare minutter etterpå.

RunarSandefjord på sin side ga fullstendig opp både på banen og tribunen, og at man kunne høre regndråpene falle på taket, sier det meste om hvor stille det kan bli når man øyner suksess, men går på et stjernesmell.

Kampen endte til slutt 23–30.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken