Gå til sidens hovedinnhold

Gravbergets venner sørger for milevis med skiløyper

– Vi ønsker å ha løypene i orden og bruke de fine snøforholdene vi har. Derfor gikk vi til innkjøp av en snøskuter og annet nødvendig utstyr.

Det forteller leder i gruppa Gravbergets venner, Anne-Britt Myrvold. Takket være bidrag fra forskjellig hold ble det mulig å skaffe skuteren til løypekjøring. Nå kjøres det med gruppas egen maskin og en privat skuter milevis med flotte skiløyper i skikkelig vinterterreng.

– Ja, det dreier seg om mer enn 100 kilometer med løyper vi har som mål å holdde i skikkelig stand gjnnom hele vinteren, sier Myrvold.

Ut fra garden

Løypene starter ut fra Gravberget gard og snor seg i flere sløyfer gjennom området. Det handler om rene skiløyper. I tillegg har man snøskuterleden som snøskuterklubben har ansvaret for og tar seg av.

– Med så gode vinterforhold som vi har her oppe så og si hvert eneste år, må vi bare sørge for at skiløypene er preparerte. Det er mange som kommer utenfra for å bruke dem. Mange er langvegsfarende også, og da ønsker vi å presentere skikkelige løyper, sier Anne-Britt Myrvold.

Vinteren kommer som regel litt tidligere i Gravberget og varer litt lenger utover ettervinter og vår enn nede i bygda.

I øyeblikket er det ikke så mye mer snø der enn andre plasser, men forholdene er mer stabile og ikke så utsatt for mildvær som tærer hardt på den.

– Gravberget fikk lysløype for mange tiår siden, er det aktuelt å få på lyset i den igjen?

– Stolpene står ennå, men det det er nok en bit fram til en eventuell opprusting av lysløypa igjen. Akkurat nå har vi ingen planer om det, sier Myrvold.

Mye på gang

Gravbegets venner består av utflyttede gravbergsinger og beboere i grenda som er så glad i grenda si at de legger ned veldig mye innsats for å holde liv i den.

– Vi har egentlig mye på gang til alle tider i året. Halsjø-OL er det første nå. Den foregår med forskjellige aktiviteter og grillling på Halsjøen. Korona-situasjonen er avgjørende for både den og andre arrangement vi har planer om, sier Myrvold.

Påsketreff og sankthansfeiring er det også meningen å gjennomføre. Men korona-situasjonen vil være avgjørende for om det lar seg gjøre å få det til.

– Vi krysser fingrene for at det blir mulig å gjennomføre det meste av det vi har planer om. Utendørs og med riktig avstand tror vi det skal gå, sier Anne-Britt Myrvold i Gravbergets venner.

Kommentarer til denne saken