Gå til sidens hovedinnhold

Grønn gave til sjukehjemmene: – En takk til alle for innsatsen

– Her er symbolet på ei ny tid framover. Nå skal det spire og gro, sier Turid Windjusveen Olsen fra Statsforvalteren i Innlandet, som deler ut grønnsakplanter i gave til alle sjukehjem i fylket.

Gaven er til glede og nytte, og den er ment som en takk til alle for innsatsen, etter et drøyt år der ansatte og pasienter har fått hverdagen endret på grunn av koronaviruset. Det forteller seniorrådgiveren fra Statsforvalteren.

Mandag var det styrer Kristin Lindberget ved Løten Helsetun som kunne ta imot plantekassa, som inneholdt grønnkål, blomkål, knutekål og over 20 andre sorter grønnsaker.

– Nå skal vi finne en god plass til plantene, sier Lindberget, som sammen med ordfører Marte Larsen Tønseth gleder seg over den grønne gaven. Kanskje er den starten på noe som sistnevnte har drømt om lenge:

– Jeg håper vi kan ha en stor sansehage her etter hvert. Det er en hjertedrøm jeg har, sier ordføreren.

Ønsker en sansehage

Hun er ikke i tvil om at plantene vil få godt stell på Helsetunet, og forhåpentlig blir det både grønnsaksuppe og andre retter med råvarer fra egen hage i løpet av sommeren og høsten. Løten Helsetun er berømt for den gode maten fra eget kjøkken.

– Dere har mye å være stolt av, sier Turid Windjusveen Olsen.

Det setter Kristin Lindberget pris på å høre. Som nytilsatt styrer på institusjonen har hun hørt mye om hvordan folk fra alle kanter av bygda kommer til Helsetunet for å spise og hygge seg. Nå ser hun fram til gradvis å kunne åpne for mer besøk utenfra og gjenoppta aktiviteter og tilbud som har vært stengt som følge av smitteverntiltak.

Ny virksomhetsleder

Kristin Lindberget hadde sin første arbeidsdag i Løten kommune 1. juni.

– Jeg er blitt veldig godt mottatt, så det har vært en bra oppstart. Her er det engasjerte og omsorgsfulle medarbeidere, sier hun.

Den nye styreren kommer fra jobben som daglig leder ved Granly Stiftelse på Kapp i Østre Toten kommune. Hun har tidligere vært områdeleder ved Lillehammer Helsehus og virksomhetsleder ved Ottestad helse- og omsorgssenter.

Lindberget er 53 år og bosatt i Vang på Hedmarken.

Kommentarer til denne saken