Inviterer til skikkelig 80-årskalas

SPILLER OPP: Kjetil Skaslien inviterer tiljubileumskonsert i forbindelse med sin 80-årsdag. Det skjer lørdagen under Finnskogdagene i juli.

SPILLER OPP: Kjetil Skaslien inviterer tiljubileumskonsert i forbindelse med sin 80-årsdag. Det skjer lørdagen under Finnskogdagene i juli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Republikken fyller 50, og en av republikkens store og kjente musikere fyller 80. Da er det nødt til å bli fest. Og det blir det fire dager til ende med blant annet to store jubileumskonserter.

DEL

Vi har tidligere skrevet at det fredag kveld under Finnskogdagene på Grue Finnskog blir jubileumskonsert for republikken Finnskogen og de 50 årene den er blitt.

Det skjer med artister som Arja Saajonmaa, Mari Boine og Cecilia Wennersten fredag kveld etter at republikken er proklamert og flagget heist.

Dagen etter inviterer så trekkspilleren og forfatteren Kjetil Skaslien til sin 80-årsjubileumskonsert.

Der opptrer han selvsagt selv sammen med sine barn Anette, Yngve , Cecilie og Marte. I tillegg kommer Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Per Husby, som alle har spilt sammen med Skaslien. Med er også de svenske visesangerne  Björn Sandborgh og Anders Stävarby.

Stor opplevelse

– Det er bare helt fantastisk at Kjetil Skaslien vil feire sin 80-årsdag på denne måten. Det blir en fantastisk opplevelse for oss på Finnskogen, sier Republikken Finnskogens statsminister, Even Wiger.

Skaslien er selv født og oppvokst på Grue Finnskog og bodde i Svullrya fram til 1979. Han var en av dem som var med og dro i gang de første Finnskogdagene. Han har vært med på organiseringen fra starten. Han bor nå i Oslo, men tilbringer mye tid på Finnskogen og har et torp på svensk side av grensen. Skaslien har gjort seg bemerket med trekkspillet både innenlands og utenlands. Han er norgesmester på trekkspill og verdensmester i hurtigspill.

Jubileumskonserten til Skaslien framføres på eldrehuset i Svullrya lørdag under Finnskogdagene.

Stor interesse

Statsminister Wiger forteller at man merker en enorm interesse for Finnskogdagene generelt og for junileumskonserten spesielt

Programmet for årets republikk begynner i hele tatt å fylles opp. Nytt av året er at det blir en ekstra dag med et solid program også på torsdagen.

Der blir det mye fokus på skogfinsk kultur og historie, skogfinsk museum, grenseløs utvikling i hundrevis av år. På kvelden framføres "Spillet om innvandrerne".

– Vi har fortsatt noe godbiter på lager, men vi mangler noen detaljer for å kunne gå ut med hva det dreier seg om, sier statsminister  Kjetil Skaslien.

Artikkeltags