Det skriver blant annet Finansavisen og Ølportalen.

Sistnevnte siterer et informasjonsskriv sendt fra konsernsjef og daglig leder Tom Anders Solberg til leverandørene, hvor det står at det har vært forsøkt å hente inn penger til selskapet.

Infoskrivet som ble sendt ut, ble beskrevet som en siste utvei som ble forespeilet leverandørene. Der fikk de tilbud om å konvertere utestående gjeld i aksjer, eller tegne seg opp for aksjer til en svært lav kurs i et siste forsøk for å sikre videre finansiering.

– Emosjonelt og blytungt

Dette har de ikke lyktes med, noe nevnte Solberg naturlig nok er lei seg for.

– Dette er både emosjonelt og blytungt. Siden i våres har det vært en kamp for å få finansieringen på plass. Det har vært veldig nærme flere ganger, men vi har ikke lyktes helt. Som en siste utvei prøvde vi å få allerede investerte aksjonærer enda mer med, sammen med leverandørene våre, men til tross for massiv støtte fra begge leirer var det ikke nok til slutt, sier Solberg til Ølportalen.

Pop-up store i Elverum

Konkursen går på hovedkonsernet, så det er fortsatt uklart hva som skjer med logistikkdelen i distribusjonsselskapet Guleng AS, ifølge nettstedet.

De er blant annet ansvarlige for nesten 20.000 øl-julekalendere som skal ut til butikkene de kommende ukene.

Ølkjeden har for øvrig hatt en så kalt pop-up store på Kremmertorget i Elverum de siste årene, med midlertidig utsalg av forskjellige øltyper. Det er foreløpig høyst usikkert om dette blir noe av i år.

Gulating har også utsalg på CC Hamar, som ble etablert før jul i fjor.

Tapt over 70 millioner

Siden oppstarten i 2013, har Gulating Gruppen AS tapt 70,6 millioner kroner, med pandemiåret 2020 som det eneste året med positivt resultat.

Hovedoppgaven var overordnet styring av markedsføring og innkjøp for kjedens franchisedrevne ølutsalg og puber, samt styring av deres eget distribusjonsselskap Guleng AS.

Også dette firmaet har levert negative resultater, og har gått 21,1 millioner i tap siden oppstarten for fem år siden.

I 2021 hadde de to firmaene en total leverandørgjeld på 13,8 millioner.