Gå til sidens hovedinnhold

Gull-Ida fullstendig overlegen

Ida Meli Narbuvoll (25) fra Os har tatt turen hjem fra USA for å jakte sine første NM-medaljer i Kristiansand. Fredag ble det sølv, søndag høynet hun til gull. Og det på suverent vis.

For da Ida løp i mål som vinner av 10.000-meter, var det i ensom majestet. Og for å krydre prestasjonen ytterligere, senket hun også sin egen pers på distansen med 24 sekunder.

Til Østlendingen kunne hun likevel fortelle at det kun er offisiell personlig beste.

- Jeg har løpt et testløp for meg selv en gang hvor det gikk fortere, men dette er det beste jeg har løpt i konkurranse med skikkelig tidtaking, forteller den nybakte norgesmesteren.

Men tempoet var uansett for høyt til at noen av de andre jentene skulle klare å holde følge.

Les også

Endelig er han Norges raskeste mann igjen: – Ekstra motivasjon for det som kommer

Jenta fra Os tok kommandoen fra start på mesterskapets lengste distanse, og brukte få meter på å sette seg kraftig i respekt hos konkurrentene.

Mathilde Theisen var den eneste som innledningsvis klarte å holde tritt med Ida, men da 25-åringen fra Os ville ha drahjelp, ble det tydelig at Theisen hadde mer enn nok med seg sjøl.

Dermed måtte Ida finne seg i å gjøre jobben helt alene.

- Jeg tapte nok litt tid på å gå ut i bane tre og forsøke å få henne fram, men for meg handlet ikke dette løpet om tid, men om å sikre gullet. Målet vår å løpe fort, men ikke så hardt at jeg skulle møte veggen, sa Ida i sitt seiersintervju med NRK.

Les også

Suverene Ingeborg (17) spurtet fra alle og vant overlegent NM-gull: Supertalent i sitt livs form

- Ida var rett og slett et nummer for stor for de øvrige på startstreken, og da måtte hun bare finne seg i å gjøre grovarbeidet underveis, påpekte NRK-kommentator Vebjørn Rodal.

– Dette var veldig artig. Disse løpene er mine første i NM-sammenheng på fem år, og da er det artig å levere to gode løp, sa Ida til NRK, som også ble spurt om hva årene i USA har gjort med henne:

- Jeg har helt klart blitt en veldig mye bedre løper på de fem årene, og i tillegg trives jeg veldig bra. Men det var artig å komme hjem og vinne to NM-medaljer også, strålte Ida i TV-ruta.

Les også

lda har reist hjem fra USA for å grave gull i Kristiansand

Kommentarer til denne saken