– Det er lett å bli inspirert av Estens framgang og resultater. Han har bevist at det er fullt mulig for utøvere fra fjellregionen og Nord-Østerdal å hevde seg nasjonalt og internasjonalt. Det er motiverende for oss som er yngre å se det. Esten har hjulpet meg med treningsarbeidet. Gitt meg gode råd og kommet med tips og innspill som allerede har gjort meg til en bedre løper. Jeg har også trent en del sammen med alvdølen, sa Horten Jordet til Østlendingen.

Han brukte UM-helga til å forbedre sine personlige bestenoteringer kraftig. Tre medaljer ble det også. Lørdag ble det gull på 2000-meter hinder. Det er en øvelse han ikke har konkurrert i tidligere.

En hekkeøkt i Åkerstrømmen var det han fikk tid til før UM. Det var derfor en spent Ren-Eng-utøver som varmet opp og gjorde seg klar til start. Det største spenningsmomentet var som Lars sa, om han klarte å komme seg over hekkene. Det gjorde han med bravur.

To bronsemedaljer

Lars Horten Jordet syntes det var stas at han sikret seg sitt første UM-gull i en løpsøvelse han ikke har testet ut tidligere. Men satte like stor pris på de to bronsemedaljene han fikk på 800 og 3000-meter. Både fordi det var overraskende, og han løp inn til gode tider. På den lengste distansen løp Lars ned «persen» fra 8,57 og 8,44 som forteller mye om potensialet til den unge tolgingen som er blant de beste på sitt alderstrinn i løping og skiskyting.

– Hva velger du den dagen du er nødt til å foreta et valg, Lars?

– Jeg slipper heldigvis å velge med det første. For det går utmerket å kombinere de to idrettene. Jeg tror jeg blir en bedre skiskytter av at jeg driver med løping.

På samme måte som jeg utvikler meg som løper av at jeg trener bra som skiskytter på senhøsten og i vinterhalvåret. Helgas resultater har i hvert fall ikke gjort det mindre attraktivt å fortsette løpssatsingen, sa Horten Jordet.

Overraskende bronse

Lars Horten Jordet hadde klart dårligste tid av samtlige 2004-modeller som stilte til start på søndagens 800-meter. Lars var en del av det dårligste heatet, og han endte opp som nummer tre totalt og bronsemedalje. Det ble heatseier, og det var bare to i det beste heatet som hamlet opp med han.

– Jeg har lyst til å fortsette og ikke minst utvikle samarbeidet med Esten. Han vet hva som må til, og det gjør det enklere for meg å vite hva jeg skal fokusere på. Vi har hatt noen treningsøkter sammen, og det blir forhåpentligvis flere, sa han som har fulgte seiersmaskinens gulloppskrift, og nå får uttelling for det.

Esten Hansen-Møllerud Hauen fikk ikke full klaff under junior-VM i friidrett. I etterkant viste det seg at alvdølen hadde blitt koronasmittet under oppholdet i Colombia.

Tilbake i Norge er i alle fall Ren-Eng-løperen tilbake i bra slag. Fredag og lørdag gikk han til topps i ungdomsmesterskapet (UM) på 3.000 meter og 2.000 meter hinder i G18/19-klassen. På sistnevnte distanse var han svært nære å sette mesterskapsrekord.