16-åringen fra Dalsbygda var bare 3,6 sekunder unna å bli den første verdensmesteren i kombinert for kvinner noen gang.

Bare Ayana Miyazaki fra Japan havnet foran Westvold Hansen på resultatlista i finske Lahti onsdag.

Tetduo

Westvold Hansen ble nummer to i hopprennet tidligere onsdag.

Ungjenta startet den fem kilometer lange langrennskonkurransen 12 sekunder bak Lisa Hirner fra Østerrike, men hun var imidlertid ingen match for kombinerttalentet.

Hirner ble raskt hentet, men bare ti sekunder bak Westvold Hansen startet japanske Miyazaki.

Japaneren hentet raskt Hedmark-jenta og de to ble en duo i teten der de vekslet på å føre an.

Med en kilometer igjen ledet Westvold Hansen med to små sekunder, men bakfra lurte enda en japansk trussel i form av Anju Nakamura.

Nakamura startet hele ett minutt og 29 sekunder bak Westvold Hansen på en 16. plass, men var bare 16 sekunder bak den norske lederkvinnen da en kilometer gjensto av langrennet.

LES OGSÅ: Sjansen er større for å bli best i verden, enn best i egen bygd for Gyda (16)

Klarte ikke svare

Men de to i teten hadde spart litt krefter. Spesielt Miyazaki hadde et lite ekstra gir og rykket på Westvold Hansen på tampen. Det rykket klarte ikke 16-åringen å svare på, og dermed røk gullmedaljen med 3,6 små sekunder i det som var jentenes første junior-VM noen gang.

Nakamura tok den siste medaljen, 18,5 sekunder bak landsvenninnen på toppen.

Marte Leinan Lund fra Tolga ble nest beste norske kvinne på 14. plass. Thea Minyan Bjørseth ble nummer 17, mens Våler-jenta Hanna Midtsundstad havnet på plassen bak.

Onsdagens konkurranse i Lahti var den eneste kombinertjentene har i dette mesterskapet. I 2021 arrangeres kvinnekombinert for aller første gang i et senior-VM.

Les Østlendingen skimagasin