Gå til sidens hovedinnhold

Gyda (18) og Magni (24) tildelt 25.000 kroner hver i talentstipend

Kombinertløper Gyda Westvold Hansen (18) og langrennsløper Magni Smedås (24 år), begge fra Dalsbygda er tildelt 25.000 kroner hver i talentstipend fra SpareBank 1 Østlandet.

- Det gror generelt godt i Østerdalen, og jeg er sikker på at vi kommer til å kunne glede oss over mange gode idrettsprestasjoner fra regionens unge fremover. Både Gyda og Magni har en lovende fremtid og vi er stolte over å kunne bidra til deres videre satsing sier, Kjell Inge Bækken, regionbanksjef Østerdalen i SpareBank 1 Østlandet.

De deler ut til sammen 2,5 millioner kroner i stipend til 90 unge talenter fra Innlandet, Oslo og Akershus. I Østerdalen kan 16 talenter juble for talentstipend som deles ut for sjuende gang. 313 personer søkte om stipend, og banken har nå fordelt pengene til 90 unge talenter innen idrett, kunst og kultur.

Totalt var det 254 som søkte på idrettsstipendet. Av disse har juryen valgt 60 idrettsutøvere som mottar til sammen 1,5 millioner kroner. Utøverne får 25.000 kroner hver og kommer fra Innlandet, Oslo og Akershus. Gjennomsnittsalder på utøverne er 20 år.

Det var 59 søkere til bankens kunststipend. Blant disse har kunstfondet valgt ut 30 talenter innen musikk, sang, teater, dans, bildekunst, kostyme og design. Mottakerne får enten 50.000 eller 25.000 kroner hver, til sammen én million kroner. Gjennomsnittsalderen på stipendmottakerne er 25 år. Statuttene for kunstfondet innebærer at kunststipendet bare kan deles ut i Hedmark.

I Østerdalen får hele 14 talenter som tildelt kunststipend:

Synnøve Brøndbo Plassen (sang), Folldal

Erlend Leinan Lund (musikk), Tolga

Øystein Wangen (musikk), Tynset

Maia Reppe (sang), Alvdal

Ingrid Granrud Veiersted (bildekunst m.m.) Trysil

Trude Telle (design), Elverum

Frida Tømmerberg (musikk), Elverum

Simen Ekeberg (musikk), Elverum

Charlotte Theodorsen (dans), Elverum

Kristine Våge (sang), Elverum

Hanna Stenstøen Nilsson (musikk), Elverum

Rasmus Telle (musikk), Elverum

Chaulken Alphonso Mc Nab (dans), Stor-Elvdal

Harald Jordal Johannessen (musikk), Stor-Elvdal

– Fremtiden ser lys ut innenfor kunst og kultur i regionen. Alle mottakerne av stipendet har et stort potensial og det blir spennende å se hvor langt de kan nå – både nasjonalt og internasjonalt. Vi er stolte over å kunne bidra litt på veien og gleder oss til å følge med på alle sammen videre, sier Bækken.

Kommentarer til denne saken