I forrige uke så hadde Unge Venstre sin årlige toppskolering i Ål for 10 av sine medlemmer. Denne gangen var Halvor Dølmo (17) fra Tynset en av de utplukkede som skulle toppskoleres i Unge Venstres politikk.

Det skriver Unge Venstre i en pressemelding.

Nasjonalakademiet er et årlig dybdeskoleringsprogram i Unge Venstres politikk for 10 utplukkede medlemmer.

I år så ble de 10 utplukkede skolert på politiske saker som klima, skole, asyl- og innvandringspolitikk. Flere av nasjonalakademiets tidligere deltakere har endt som stortingsrepresentanter eller ministere.

– Jeg er utrolig takknemlig for at jeg er en av de som for denne muligheten. Skoleringen har vært svært lærerik og vil komme til nytte i det videre arbeidet med å fremme Unge Venstres politikk, sier tynsetingen.

På skoleringen så har flere av toppene i både Venstre og Unge Venstre vært til stedet for å skolere de 10 utplukkede.

– Jeg tror flere av dem som har blitt skolert her er en viktig del av Unge Venstres framtid. Jeg tror Halvor kan bli en viktig drivkraft i å fremme Venstres politikk framover, sier Hans Jacob Huun Thomsen, nestleder i Unge Venstre.

Tynsetgutten har vært aktiv i Unge Venstre i et år og var i fjor med på å grunnlegge Nord-Østerdal Unge Venstre. På et år så har han fått opplevd mye fra landsmøtet til å bli valgt inn i fylkesstyret til Innlandet Unge Venstre.

I vår ble han nominert som Unge Venstres ungdomskandidat for lokalvalget på Tynset. Når Unge Venstre nominerer en ungdomskandidat så vil det si at de ønsker denne personen høyt på Venstres valgliste i den aktuelle kommunen.

– Selvfølgelig håper jeg å komme inn i kommunestyret. Jeg håper på å kunne være et friskt pust inn i kommunepolitikken som har vært fastlåst i flere år, sier unge venstre politikeren.

Dølmo ser svært positivt på mulighetene Venstre har til å gjenerobre distriktskommunene. Han peker blant annet på en måling i Oppdal hvor Venstre ligger på 22 prosent oppslutning som et eksempel på at det skal være mulig.

– Jeg tror folk ser at vi trenger et sterkt Venstre hvis vi skal håndtere de utfordringene som regionen står ovenfor. Skal vi virkelig klare å løse de store utfordringene som for eksempel den voksende fraflytningen så trenger vi nye løsninger og det har alltid Venstre vært en fast leverandør av.