Se video over av Hamar-sangen fra Gregers-konserten (Video: Hilde Berit Evensen). Video under: Seb' Hotel-sangen (Video: Jo E. Brenden)

Les også: Bare Egil tar HaPå-farvel

Det var før siste ekstranummer at Egil Hegerberg, også kjent som Bare Egil Band, slapp nyheten – før arrangørene – om at han kommer tilbake byen – til årets Hamar Music Festival i juni.

– Og da tar jeg med meg et stort band, så det kommer det til å låte mye bedre enn det det gjorde i kveld. Synes dere ikke det høres bra ut, da? undret Egil og fikk jubel som svar fra publikum.

Dermed vil Egil Hegerberg ha avlagt Hamar et besøk tre ganger på litt over et år

Tremotstander

Alle gode ting er i hvert  fall tre. For et år siden var Bare Egil på plass på Seb's Hotel i Hamar for å spille. Den konserten kom artisten tilbake til mange ganger i løpet av torsdagens konsert. Og, apropos tre, så hadde Egil lest seg opp på trefelling i Strandgata. I de to Hamar-relaterte sangene kom Egil inn på den høyaktuelle tredebatten i Hamar, som har rast i spaltene:

– Hamar må få se til å få meid vekk den trerekka i Strandgata som ødelegger for byen, sa Egil med glimt i øyet. For anledningen var Hegerberg iført en HamKam-drakt som han sa til Hamar Dagblad at han "bare hadde funnet på bakrommet".

Og hvordan ble Hamar-sangen, som vi ble lovet på forhånd?

– "De fleste som bor i Hamar ønsker seg langt vekk", åpnet Egil Hegerberg sin sang "Ha det, ha det, Hamar".

I sangen var selvfølgelig trærne i Strandgateparken en av mange grunner til hamarsingenes misnøye med tilværelsen:

– Ingen i Hamar kan se Mjøsa. På grunn av en drittallé. Klipp vekk alt sammen. Disse trærne må sporenstreks ned!

Og refrenget låt slik:

"Ha det, ha det, Hamar. Ha det bra! Du må ha lykke til. Jeg må dra!"