Gå til sidens hovedinnhold

De drar fulle hus i Hedmark

Artikkelen er over 6 år gammel

– Veldig, veldig hyggelig! sier Nils Vogt, som sammen med Sven Nordin opplever fulle hus i Hedmark med forestillingen «Litt av et par!»

Se video i vinduet over!

I Hamar ble det full klaff. Ikke bare premieren i det nye kulturhuset utsolgt på kort tid; Da man åpnet for å selge billetter til generalprøven mandag ble også den forestillingen utsolgt.

Dermed har rundt 1.000 publikummere sett forestillingen bare i Hamar før de to folkekjære skuespillerne fortsetter på sin Hedmark-rundreise.

Irriterende

Onsdag (8. oktober) kommer de til Rådhus-Teatret i Kongsvinger og torsdag (9. oktober) til Elverum kulturhus.

Også her var det i går svært få billetter igjen.

– At billettsalget går bra er jo strålende. Jo, flere folk som ser oss, jo bedre. Vi reiser rundt med en komedie, så vi er avhengig av litt sus i salen og god stemning, sier Nils Vogt.

Før Hamar-premieren unte de to seg en rundtur i byen – med besøk på Domkirkeodden og på restauranten Nagomi.

– Vi trives godt her, sa Vogt til Ostlendingen.no.

Det er Riksteatret og Thalia Teater AS som står bak forestillingen, som skal tas 52 steder over hele landet.

Det dreier seg om Neil Simons teaterklassiker «The Odd Couple», som nå har blitt oversatt til norsk.

– Det er en komedie om to fraskilte menn som er nokså forskjellige. Sven spiller glad og levende, mens jeg er en ganske pessimistisk og irriterende fyr. Ut av dette blir det mye komikk, og stykket har en morsom dialog, sier Vogt.

På TV

– Folk er vant med å se dere sammen, men det er en stund siden dere jobbet sammen på ei scene?

– Disse TV-seriene, som «Hos Martin» og «Mot i brøstet», går i reprise støtt og stadig, så folk har kanskje et inntrykk av at vi henger sammen hele tiden. Men det er faktisk 14 år siden vi sto sammen på ei teaterscene, sier Nordin, og legger til:

– Det går lang tid mellom hver gang vi jobber sammen, og da er det jo desto hyggeligere at vi nå får reise Norge rundt sammen med en flott forestilling.

– Hvordan går dere to sammen privat?

– Vi har en bedre tone privat enn på scenen. Vi hygger oss i hverandres selskap. Og nå skal vi ut på en turne som innebærer at vi ikke kommer hjem før jul. Men det kan vi absolutt leve med, sier Vogt.
 

Kommentarer til denne saken