Einar Busterud (57) blir direktør for avdelingen "Kommunikasjon & Strategi" i Norsk Tipping.

Fornying og satsing

– Egentlig var jeg fast bestemt på å begynne for meg selv med rådgivning og andre prosjekter rundt kommunikasjon, men så dukket denne jobben opp, forteller Einar Busterud.

Den tidligere Hamar-ordføreren søkte:

– Jeg har vært igjennom tre skikkelige økter – med intervju, gransking og tester, forteller Busterud.

– Hvorfor vil du begynne på Norsk Tipping?

– De som sier at jeg velger Norsk Tipping for å "roe meg ned", tar grundig feil. Det skjer utrolig mye på tippinga om dagen i og med at konkurransen fra utlandet bare blir større og større. Norsk Tipping er nødt til å fornye seg og satse for å henge med. Det venter mange spennende oppgaver der. Dessuten er Norsk Tipping en bærebjelke for norsk idrett, kultur og frivillighet – områder som jeg var svært opptatt av som politiker.

– Hva kan du bidra med, tror du?

– Jeg har bred erfaring fra privat næringsliv og fra det offentlige, og etter hvert har jeg opparbeidet meg en stor kontaktflate. Også tror jeg at jeg anses for å være handlingsorientert.

Busterud har vært ordfører i Hamar kommune i 12 år. Før dette var han daglig leder i reklamebyrået Ord & Jord. I den nyopprettede avdelingen for kommunikasjon og strategi får Busterud blant annet ansvaret for kommunikasjon, forretningsutvikling, samarbeidsavtaler, jus og strategi.

Han tiltrer den nye stillingen 1. januar 2012.

– Synlige resultater

Dette skriver Norsk Tipping i en pressemelding, onsdag:

– Vi søkte etter en person med kompetanse fra både kommunikasjons- og forretningsfeltet. Einar Busterud har gjennom sitt virke som ordfører og daglig leder i reklamebyrå bevist at han er en god kommunikator og han har god forretningsforståelse. Han er en person som får ting til å skje, og han oppnår synlige resultater. Vi gleder oss til at Einar Busterud skal bidra til å utvikle Norsk Tipping på en god måte i tiden framover, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid.

Beskjeden om jobben kom mens Busterud var på ferie på i Spania:

– Den etterlengtede ferien etter ordførerperioden endte med avbrekk. Det ble en og en halv uke istedenfor 14 dagers ferie. Men må skal jeg bruke tiden fram til 1. januar til vedhogst, rydde litt i hjemmet, lese litt og trene litt.

– Hvordan har tiden vært etter at du gikk av?

– Da jeg kom hjem fra Spania var det deilig å gå gjennom avisbunken uten å se ansiktet sitt på trykk. Det var egentlig en ganske behagelig følelse.