Festival med mangfold

Starter i kveld: Anja Katrine Tomter arrangerer AnJazz for femte gang. Festivalen starter med to konserter i kveld.Foto: Tore Svensrud

Starter i kveld: Anja Katrine Tomter arrangerer AnJazz for femte gang. Festivalen starter med to konserter i kveld.Foto: Tore Svensrud

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg håper programmet gjør at folk får lyst til å gå ut å kose seg, sier Anja Katrine Tomter som i kveld er klar med sin femte AnJazz-festival.

DEL

Årets festivalprogram er nok det beste som hittil er presentert i festivalens historie.
– Jeg var litt redd for å presentere programmet for vi har ingen Willie Nelson i år. Men jeg er veldig fornøyd med årets program, sier Anja Katrine Tomter.

Mangfold
Årets festival har klart å ta vare på både kvalitet og mangfold.
Tomter er forsiktig med å anbefale enkelte av konsertene.
– Det er ikke noe her jeg selv ikke liker. Men skal jeg anbefale noe så vil jeg trekke fram Jarle Bernhoft med band. Han er kanskje ikke kjent for så mange i Hamar, men jeg håper folk tar sjansen på å høre noe nytt, sier hun.
Tomter trekker også fram superlørdagen i Hamar OL-amfi, jazzlunsj med konsert og suppe, samt konsertene med Rajaton, en finsk a cappella-gruppa i verdensklasse som holder sin aller første konsert i Norge.

Trekkplaster
Konserten som sørger for mangfold når det gjelder alder er den med Grand Prix-vinner Alexander Rybakk og Frikar.
– Vi var heldige som booka ham før Grand Prix-seieren. Dette blir en skikkelig familiekonsert. Det kommer unger og besteforeldre. Jeg har ikke opplevd en slik interesse før. En del kommer nok også for å høre Nora denne kvelden, sier Anja Katrine Tomter.
Nora Foss Al-Jabri er kjent fra blant annet fjorårets finale i Norske Talenter på TV2. Nå er hun aktuell i Oprah Winfreys "The Worlds Most Talented Kids".

Billig
AnJazz-generalen håper årets festival skal bli en suksess. Derfor har hun også lagt seg på billettpriser som er forholdsvis lave. Rybakk-konserten koster kun 200 kroner for en hel familie.
– Det er jo nærmest å gi dem bort. Jeg er opptatt av at billettene ikke skal være for dyre. Folk skal føle at de har råd til å gå ut. Derfor har vi også forandret på superlørdagen i Hamar OL-amfi. Hele kvelden koster 450 kroner, men hvis du ønsker å velge deg en konsert får du 200 kroner igjen i døra når du går, opplyser Anja Katrine Tomter.
Konsertene i den store hockeyhallen er det også noen som har satt spørsmålstegn ved fordi de er redd den blir for stor.
– Vi kommer til å rigge den slik at det blir intimt. Og hvis du skal ha en skikkelig lydopplevelse under festivalen, får du den i amfien, mener Tomter.

Artikkeltags