Klikk på videoen for å se en liten smakebit fra forestillingen.

– Barna ble sittende og måpe og fulgte med. Da er vi fornøyde, sier regissør og scenograf Christina Lindgren fornøyd etter generalprøven i foajeen på Hamar rådhus fredag. Til stede var småbarn fra tre barnehager i Hamar pluss noen besøkende foreldre med babyene trygt plassert i fanget.

– Det er veldig annerledes å være skuespiller for dette publikummet. En vet aldri helt hva som engasjerer, sier skuespiller Hanne Diserud, som i stykket framstår som en dukke ikledd en storslått og fargerik kjole. Dukken trommer, synger, lager rare lyder og synger samtidig som hun gjør merkelige bevegelser.

– Mest populært var det da hun gjorde dyrelyder, så det er tydelig at dyr er populært her i Hamar, sier regissør Lindgren og legger til:

– Vi har hatt en prøveperiode der vi har prøvd å få liv i figuren og finne ut hva som fungerer. Nå som teltet er ferdig føler vi at de siste brikkene har falt på plass.

Hun regnes sammen med skuespiller Diserud for å være de dyktigste på å lage forestillinger på småbarnas premisser i Norge. Tidligere har de turnert vårt distrikt sammen med Riksteateret med babyoperaen "Korall, koral".

– Det er et publikum som gir lite tilbakemeldinger i etterkant. Hvordan vet dere at dette fungerer?

– Blir det stille så vet vi at barna følger med og har en opplevelse. Reaksjonene underveis i den 20 minutter lange forestillingen ser ut til å komme på samme sted, sier regissøren.

I dag har stykket foajeen i Hamar rådhus før det settes opp i Teater Innlandets lokaler på Disen i Hamar 10. og 11. mai. Deretter legger stykket ut på en stor turne. 24. mai settes forestillingen opp i foajeen på Tynset kulturhus.

Billetter kan kjøpes på Teater Innlandets sider.