– Beste AnJazz noensinne

Hanne Boel er klar for AnJazz-festivalen på Hamar.

Hanne Boel er klar for AnJazz-festivalen på Hamar. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mandag ble det endelige AnJazz-programmet klart. Hanne Boel og Bobby McFerrin headliner festivalen, som i år er blitt større og bredere enn noensinne.

DEL

– Jeg går rundt med sommerfugler i magen. Men, vi har fått veldig mange tilbakemeldinger fra de andre jazzfestivalene i Norge om at vi i år har et helt supert program. De tilbakemeldingene betyr mye for meg, ettersom vi er en ganske fersk jazzfestival, sier festivalleder Anja Katrine Tomter, som konstaterer at AnJazz har kommet til sitt sjuende år.

Del på facebook

Lavmælt Boel

Mandag var de siste artistene inne på programmet. Før helgen ble det klart at danske Hanne Boel kommer til festivalen fredag 6. mai i Scandic Arena Hamarhallen. Fra før av er Bobby McFerrin inne på konsertlista.

– Vi satser på publikumsrekord når vi har fått en verdensstjerne som McFerrin til festivalen. De som drar på den konserten vil virkelig få en flott opplevelse. Hanne Boel kjenner alle til. Hun har nylig gitt ut et nydelig lavmælt album, og jeg gleder meg til å se henne i en nyoppusset Scandic Arena som møter alle nye krav for lys- og lydkvalitet, sier Tomter.

– Beste program

I helgen ble det klart at den svært talentfulle Hamar-saksofonisten Kim-Erik Pedersen, som nylig har spilt konserter sammen med blant andre Jon Eberson og Paul Townsend, skal stå for nattjazzen sammen med bandet Off Topic på Bibliotekbaren.

– Den populære jazzlunsjen er også akkurat blitt klar. I fjor dro Hot Club de Norvège fulle hus. Det er tydelig at folk liker Django Reinhardt-stilen, så vi har fått tak i Carsten Boe Trio som er en av de ypperste innen den kategorien jazz. Så nå kan folk gå rett fra konsertopplevelser på Østre Torg til en smakfull musikalsk lunsj i Bondestua på Astoria hotell.

– Hva mener du om programmet?

– Det er det beste programmet noensinne, og vi mener at AnJazz er blitt en solid jazzfestival som satser på jazz som er tilgjengelig musikalsk for alle.

Disse kommer også

Foruten Hanne Boel og Bobby McFerrin er disse klare for AnJazz:
Arild Andersen Trio, The Real Thing, Silje Nergaard Trio, Gisle Børge Styne Trio, Frida Ånnevik med band, Jon Eberson Group med strykere fra KORK, Dr. Bekken & Richard Gjems, Airplayin´, The Real Thing, ToneheimJazz med urframførelse av bestillingsverk av jazzsaksofonist Petter Wettre, Phil McDermott Quintet, Melanie Scholtz og en reunion med det legendariske jazzrockbandet HamJam fra Hamar.

Festivalen starter torsdag 5. mai med Bobby McFerrin i Scandic Arena og avsluttes i Hamardomen med Jon Eberson Group søndag 8. mai.

Se det fulle AnJazz-programmet HER.

Artikkeltags