Tidligere denne måneden opplevde lokale avisredaksjoner å bli «teppebomba» med rikspolitikere som plutselig hadde tid til både det ene og det andre intervjuet på sine intense stemmejakt.

Det er helt annerledes å få stemmejaktbesøk av en lokal Miss Universe-finalist. Hun vil bare låne et sted å skifte litt, og så kan vi ta noen bilder hvis vi vil. Det er om å gjøre at Hamars befolkning får rede på at de kan stemme og påvirke hvem som stikker av med missetittelen og de mulighetene det kan gi.

Studiekompetanse

Mari Ekeløf (24) går på Sinsen videregående skole i Oslo dette året for ¨å forbedre karakterer og skaffe seg studiekompetanse. På sikt vil hun jobbe med barn og ungdom, men akkurat nå er det den norske Miss Universe-finalen som opptar henne aller mest.

– Jeg har skaffa meg ei tenkepause mens jeg får mange gratis fotoshoots, egen blogg på Miss Universe-nettsidene og mulighet til å prøve meg som modell, sier hun.

Ble blinka ut på jobben

Hamar Dagblad har tidligere fortalt hvordan det hadde seg at Mari fra Hamar ble den første finalekandidaten som ble utpekt til årets norske Miss Universe-finale. Dette stod på våre nettsider i begynnelsen av juni i år:

«Mari Ekeløf var på jobb som servitør i Oslo da hun ble kastet ut i en verden hun ikke hadde sett for seg:

– Jeg hadde ikke tenkt å være med på en missekonkurranse, men så viste det seg at en av dommerne var innom på besøk og begynte å overtale meg om til å delta i Miss Universe. Jeg var skeptisk, og jeg måtte bruke litt tid på å overtale meg selv, innrømmer Ekeløf. (...)
24-åringen trålet nettet for å finne informasjon om konkurransen, som helt siden 1952 har blitt regnet for å være verdens mest glamorøse skjønnhetskonkurranse:

– Jeg fant ut at det var et veldig bra konsept, for konkurransen handler ikke bare om å se bra ut. Man må være smart, bygge seg gode nettverk, ta sosialt ansvar og være flink til å markedsføre seg, sier Ekeløf.

Da hun ble headhuntet var hun en av rundt 200 norske jenter. Nå har hun gått videre til finalen og er blitt en av ti.

Snart finale

Lørdag 28. september avholdes den norske finalen i Oslo. Den store Miss Univers-finalen arrangeres i Crocus City Hall, Moskva 9. november i år.