Klikk på bildene over for å få se mer av Cathrines kunst.

– Fantastiske lokaler! Veggene og historien i bygget kler det slitte uttrykket som jeg prøver å vise, sier Cathrine Knudsen.

Sart natur

I går holdt hun på med montering av 30 malerier og 10 litografier som skal vises i utstillingen «Tilnærminger» fra 3. november og ut året på Hamar Sagbladfabrikk.

– I utgangspunktet er det en sarthet over bildene. En slags mollstemt naturfølelse. Det er naturens prosesser, men gjort på min måte, med en dose ro og stillhet i bildene mine, sier Knudsen om utstillingsbildene som hun har planlagt i over to og et halv år.

Cathrine Knudsen ble kjent som modell og Haakon Magnus’ kjæreste. Nå står hun støtt på egne bein som kunstner:

– Jeg er veldig ydmyk over at jeg nå kan male hver dag og nå lever av kunsten, selv om jeg ikke blir rik av dette. At jeg skulle stå i et atelier ensom fra klokka 08.15 til 16 hver dag var noe jeg ikke trodde var mulig da jeg var yngre. Det er jo bare meg som står der ensom i atelieret mitt etter at barn er levert i barnehage og skole. Men jeg har oppdaget at egentlig er jeg veldig disiplinert og mener at man oppnår ikke noe uten hardt arbeid. Og sosial kan jeg være på fritiden, sier 38-åringen og ler.

Særpreg

En gammel dør, en bjørketamme De som ser bildene til Cathrine får følelse av barsk natur eller rustikke antikviteter. Maleriene har særpreg:

– Mye strukturer. Det skal se slitt og gammelt ut. Det er bare oljemaling, en masse lag som tar en evighet å lage. Bildene skal se gjennomarbeidet ut, og de har en overflate som gjør at folk som kommer på utstillingen ofte får lyst til å ta på de, selv om det ikke er noe man som kunstner trakter etter. I maleriene skal man også finne skjulte, små elementer.

Cathrine jobber også med det danske klesmerket Part Two. Hennes malerier brukes i kjoler, skjerf og topper.

– De femti første som kommer på utstillingsåpningen får en liten goodiebag med et skjerf. Også blir det salg av skjerf, kjoler og topper med mine motiver.

– Et ekstra bein å stå på for meg som kunstner.