Får erstatning for stupetårnet

FEIL RÅD: Sweco og Hamar kommune er blitt enige om en erstatning på 6,4 millioner kroner for feil råd i forbindelse med stupeanlegget på Koigen.

FEIL RÅD: Sweco og Hamar kommune er blitt enige om en erstatning på 6,4 millioner kroner for feil råd i forbindelse med stupeanlegget på Koigen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hamar kommune og Sweco er blitt enige om at kommunen får en erstatning på 6,4 millioner kroner fra Sweco, fordi de har gitt kommunen feilaktige råd om stupeanlegget på Koigen.

DEL

Det opplyser Hamar kommune i følgende pressemelding om saken:

Løsning for Stupeanlegget på Koigen

Hamar kommune og Sweco er kommet til enighet om en erstatning på 6,4 mill. kr som følge av rådgivningsfeil i forbindelse med Stupeanlegget på Koigen. Rådmannen anbefaler at arbeidene med stupeanlegget gjenopptas. Saken behandles i Hamar formannskap i morgen.

Hamar kommune stoppet arbeidene ved Stupeanlegget 3. desember 2013 for å kvalitetssikre den tekniske løsningen og gjennomgå økonomien i prosjektet.

Hamar kommune og Sweco er nå enige om en erstatning til Hamar kommune på 6,4 millioner kroner som følge av rådgivningsfeil.

Hamar kommunes kostnad for Stupeanlegget blir 12 mill. kr – ut fra forventet sluttkostnad på kr 23,5 mill. kr fratrukket erstatningsbeløpet, momskompensasjon og gavebeløpet som er gitt av Sparebankstiftelsen DnbNor.

Kan ferdigstilles neste vår

- Jeg er svært tilfreds med at vi har funnet en løsning, sier rådmann i Hamar, Martin Kulild. - Arbeidene kan gjenopptas umiddelbart etter politisk behandling. 

Ordfører Morten Aspeli synes dette er gode nyheter. – Jeg er glad for at saken nå er klar for endelig politisk behandling og ser fram til at stupeanlegget kan tas i bruk neste sommer.

Stupeanlegget, som kanskje er Norges mest omtalte stupeanlegg, blir et flerbruksanlegg til berikelse for Hamar og til glede for mange.

Arbeidene med anlegget kan ferdigstilles i oktober. Strand og gangvei på Koigen kan gjøres ferdig våren 2015, når vannstanden er lav. Anlegget vil kunne være ferdig innen utgangen av mai 2015.”

Artikkeltags