SE VIDEO I VINDUET OVER!

Stig Gustu Larsen er frontfigur i bandet Gustu, som opprinnelig springer ut fra Stor-Elvdal i Hedmark, men etter å ha hatt base i Oslo siden 2008, så flytter Larsen til Hamar i desember.

Nå er bandet klar med singel nummer to fra debutplaten.Det feires med med releasekonsert på Gregers i Hamar.

To konserter

Singelen og en video slippes torsdag 12. desember og bandet kan du høre live på Gregers lørdag 14. desember.

– For første gang gjør vi to konserter samme dag, en akustisk konsert på dagen og en med full fres på kvelden, forteller Stig Gustu Larsen.
Bandet har tidligere gitt ut to EP'er, to singler og et slags samlealbum av de to første EP'ene.

I 2010 ble bandet utgitt i Kina gjennom October Party Records. Låten «Love/Hate Collide» ble første singel der borte. Etter et kort opphold i studio for å skrive pgutvikle låter, gjorde bandet en rekke konserter. Bandet hadde sin første turné i Kina i august 2010.

Låta «Love/Hate Collide» gjorde det bra både her hjemme i Norge, i Kina og i USA. I USA ble låta listet på Smash Hit Radio i Los Angeles og sluppet som singel i 2009.

Første lokale rock

Her hjemme lå låta hele 12 uker øverst på Topp 8 på NRK P1 Hedmark/Oppland, som første rockelåt noen gang.

Gustu har gjort konserter over store deler av Norge og spilt med artister som Karpe Diem, CC Cowboys, Surferosa og Sondre Lerche.

Bandets første døråpner var nok låta «Jupiter & Mars» som de spilte inn på Toten sammen med Ronni Le Tekrø fra TNT. Denne låta fikk radiotid på NRK P3 og på TV2.

Ny plate

Men nå er bandet klare med nytt materiale. Singelen «Better» er allerede ute, mens den som blir sluppet i dag har fått navnet «Next December».

Hele det nye albumet blir sluppet i 2014 og har arbeidstittelen «December».

Under lørdagens konsert har Gustu fått med seg to lokale band til å varme opp.

En gjeng karer på 18 år som heter «Kontorgutta» og Hamar-bandet «Trollmenn» skal lage liv før hovedtrekkplasteret entrer scenen på Gregers.

Foruten Stig Gustu Larsen består Gustu av Frode Lillestu Berger og Tommy Nielsen.

Når skal altså frontfiguren flytte Hamar og hva passer vel bedre enn å slippe ny singel i ny hjemby.

- Jeg flytter til Hamar rett og slett fordi jeg har familie her, og det er mye nærmere der jeg kommer fra. Hamar føles litt mer hjemme og store deler av familien til fruen bor her. Det har egentlig alltid vært planen å flytte til Hamar og nå passet det veldig bra, sier Larsen.