Hamarprisen til Gravdahl

Tina Rørvik, Marit Søsveen og Gravdahl bokhandel har blitt tildelt Hamarprisen.

Tina Rørvik, Marit Søsveen og Gravdahl bokhandel har blitt tildelt Hamarprisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet i Hamar utpekte onsdag Gravdahl bokhandel som mottaker av Hamarprisen 2012.

DEL

– Fantastisk moro! utbryter Gravdahl-ansatte Tina Rørvik og Marit Søsveen.

Unik kulturarena

Daglig leder Anne Bjørn Røed er også entusiastisk:

– Jeg så listen over dem som var foreslått og tenkte her var det mange flotte kandidater. Så ble det vi som fikk prisen!

– Hva gjør prisen for dere?

– Den er et klapp på skulderen for alle de som jobber hos oss og en inspirasjon til å fortsette med den linjen vi har valgt å legge oss på.

Formannskapet ga prisen til Gravdahl bokhandel fordi de mener bokhandelen er en unik kulturarena og en møteplass som setter Hamar på kartet. Bokhandelen får også honnør for å fremme inkludering og integrering i byen.

Lang historie

Hamarprisen er på 10.000 kroner, og er en kulturpris som hvert år deles ut av formannskapet i Hamar, og som har aner helt tilbake til Hamar bys kunstner- og kulturpris (1967–1970) og Hamar bys kunstner- og kulturpris for ungdom (1969–1976), før det til slutt ble hetende Hamarprisen.

I mandatet heter det at prisen kan «deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner med tilknytning til Hamar på grunnlag av en betydelig innsats eller dokumentert talent innenfor kultur- og/eller samfunnslivet».

Listen over celebre mottakere er lang. I fjor vant Stoppested Verdens festivalleder Mocci Ryen prisen. Ellers har Tor Karseth, Ole Edvard Antonsen, Rolf Jacobsen, Storhamar Dragons, Hamar Music Festival og Knut Faldbakken vært blant mottakerne av prisen.

I fjor ble Mocci Ryen, kulturarbeider, sanger og festivalleder for Stoppested Verden, tildelt prisen.

Artikkeltags