– Hvordan skal vi se ut?

SAMLER: – Hvordan skal kulturhuset over 100 ansatte profilere bygget de jobber i? undrer Durita Brattaberg og Eli Arnkværn Bryhni, og lanserer en profileringskonkurranse. Foto: Jo E. Brenden

SAMLER: – Hvordan skal kulturhuset over 100 ansatte profilere bygget de jobber i? undrer Durita Brattaberg og Eli Arnkværn Bryhni, og lanserer en profileringskonkurranse. Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hvordan skal de 100 ansatte i Hamar kulturhus se ut når de promoterer huset de jobber i? Det blir nå en konkurranse.

DEL

Vi har mange kreative sjeler på Hedmarken og i regionen vår som nå får litt av en utfordring, sier Eli Arnkværn Bryhni hos Hamarregionen Utvikling og kulturhusleder Durita Brattaberg fra Hamar kulturhus.

Felles profil

Bryni holder i en av de turkise T-skjortene som samlet aktørene fra Hamar-regionen og gjorde alt fra bønder til representanter for kommunene synlige under flytt-hjem-arrangementet «Tirsdag kveld i Nydalen» 29. oktober.

Inspirert av suksessen i hovedstaden får nå områdets designere og andre kreative sjeler en utfordring:

– Kulturhuset blir regionens samlende storstue, og vi lanserer derfor en konkurranse: Hvordan skal de rundt 100 medarbeiderne, som kommer fra forskjellige arbeidsplasser i huset, framstå slik at man forstår at «vi er i en familie»?

Det kan være T-skjorter, buttons eller annen form for uniformering. Tanken er at «uniformering» eller «felles profilering» skal brukes når kulturhuset viser seg fram for gjester eller når kulturhuset skal vises fram utenfor regionene.

– Vi går ut vidt. Det er ikke sikkert at det er like tekstiler som skal forene oss. Kanskje det er noe helt annet som er bedre egnet? sier Bryhni.

Arkitekt i juryen

Slik skal det foregå: Fristen for å delta på profileringskonkurransen er 15. desember. Deltakerne leverer skisser. Deretter blir tre valgt av en jury på fire. Disse tre blir kompensert for ferdigstillelse av skisser. En vinner kåres og materialet skal være ferdig produsert og framvises under åpningen 14. mars.

– I juryen vil kulturhusarkitekt Jørgen Taxholm sitte. Nyttig, for han vet litt om husets identitet og hva man tenkte i prosjektfasen, sier Brattaberg.

Artikkeltags