Prosjektleder Tone Fosselie Hansen og sommerhjelp Inga Røhnebæk skal drive kafé i restaurantvogna «980» i juni, juli og august, med faste åpningstider, en utvidet meny og servering på flott porselen.

Men ber i forkant av åpningen om litt hjelp fra avisens lesere:

– Vi vil samle inn porselen fra leserne – mot at de får gratis kaffe og kake, sier Hansen.

Jeg gikk rundt og smilte i tre dager når jeg fikk høre at de ville bruke navnet mitt!

Hedrer lokfører

Driften er i regi av Vikingskipet Motell og Vandrerhjem (red.anm. det er hit drivene ønsker at folk leverer sitt gamle porselen). De har valgt å gi den nye kafeen navnet «Restaurantvogna Kari-Sofie»:

– Det er for å hedre landets første kvinnelige lokfører, Kari-Sofie Jenssen, for hennes engasjement for likestilling.

På Fjellhammer har Jenssen mottatt nyheten med glede:

– Jeg gikk rundt og smilte i tre dager når jeg fikk høre at de ville bruke navnet mitt! Jeg ble kjempeglad! sier hun.

Venter trafikk

Vandrerhjemmets entusiastiske vert, Ole Røhnebæk, har stor tro på det nye tilbudet:

– Det er mye trafikk på stien nedenfor Jernbanemuseet om sommeren fra lokalbefolkning og turister, også Jernbanemuseet har mange gjester i denne perioden. Også håper vi at dette blir en møteplass for alle som bor i denne bydelen. Martodden-utbyggingen har gitt mange nye innbyggere som vi håper skal komme hit fast.

Åpningstidene til det nye stedet blir mellom klokka 11 og 16 i månedene juni og august, og mellom 11 og 17 i august – med muligheter for utvidelse dersom tilbudet blir populært.

Menyen omfatter alt fra ciabattabrød med kylling, rekesmørbrød og smørbrød med egg og rekelaks til vafler, is og hjemmelagde kaker.