Optimistene på tv i kveld

FRA FILM TIL TV: Optimistene fra Hamar. Foto: Filmweb

FRA FILM TIL TV: Optimistene fra Hamar. Foto: Filmweb

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå blir Optimistene fra Hamar tv-serie på NRK. Premieren foregår i beste sendetid i kveld.

DEL

Optimistene kommer nå som en tre episoders serie på NRK. Premieren er torsdag 23. januar klokken 20.15.

En ny versjon

– Dette kan være til glede for dem som ikke rakk å se filmen på kino, men også for dem som har sett den og likte det de så. Nå får publikum se enda mer av dette unike volleyballaget og disse fantatsikse damene fra Hamar. Dette er altså ikke filmen som bare er delt opp i tre deler, men en ny og lengre versjon av «Optimistene», sier regissør Gunhild Westhagen Magnor.

«En humørspreder. Et eventyr, som ikke er et eventyr fordi det er en sann historie. Utrolig vidd og humor. Du blir glad og rørt», sa tidligere helseminister Jonas Gahr Støre da han hadde sett filmen.

Han spilte også volleyball sammen med de spreke damene under et arrangement for pensjonister i Hamar forrige sommer.

Filmversjonen fikk terningkast 5 i Hamar Dagblad.

«Både de som er på vei inn i eldrebølgen og alle andre bør se denne filmen. Du får garantert et nytt syn på alderdom, menneskeverd og ikke minst menneskelighet i livets høst». skrev vår anmelder da filmen hadde premiere i høst.

Gledesspredere

«Optimistene» vant «Gledessprederen» under årets filmfestival i Haugesund.

Filmen ble rost av kritikere over hele landet og berømmet av publikum da kino-versjonen ble sett av 25.000 på kino i høst. I NRK-serien får vi enda flere herlige scener med de spenstige og flotte damene, hovedperson Goro (98) viser en ny side av seg selv, vi blir også mer kjent med aerobicsinstruktør Gerd (82) og dessuten får vi se mer til de svenske «Krutgubbarna».

Artikkeltags