Gå til sidens hovedinnhold

Øser av Hedmarks musikkskatter

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi gir ikke ut cd hvert år akkurat ;-) Det tok førti år fra Leik ble starta til vi gikk i studio, forteller Jarl Eivind Løvik.

Løvik er musikalsk leder for Spellmannslaget Leik, og han har produsert cd-en «På rundtur i Hedmark» sammen med felekollega Olav Sæta.

Viser lagets bredde

At det er gått såpass mange år fra laget ble danna til det kommer ei plate, kan ha sine fordeler. Leik har opparbeida et bredt repertoar siden 1971 og samla låter fra hele Hedmark.

Cd-en gjenspeiler akkurat det. «På rundtur i Hedmark» gir et godt innblikk/innlytt i det som finnes av tradisjonsmusikk og varianter i vår del av landet.

Starter i Løten

At Leiks rundtur-cd starter med en vals etter Gudbrand Løvlien fra Løten, passer bra, for det var i Løten plateslippet foregikk i juli, under Landsfestivalen i gammaldansmusikk.

Cd-ens siste spor er også en vals fra Hedemarken: «Valsen hass La'ars» etter Lars Kirkeby fra Øvre Vang i Hamar.
Ellers er det naturligvis både reinlendere, polser, polketter, bruremarsjer, rundtommer og en masurka på plata.
Med aller største selvfølge er den elevende legenden Sven Nyhus representert med en pols: «Jørgen Østvang».
Nyhus må, ifølge Olav Sæta, kalles fødselshjelper for Spellmannslaget Leik, og han har vært en ivrig støttespiller for laget opp gjennom åra.
Ikke minst var det han som tok kontakt med media og fikk gjort behørig oppmerksom på hvilken betydning Leiks cd har som kulturbærer for Hedmark.

Allsidig styreleder

Coverfoto og design til «På rundtur i Hedmark» er det Leiks allsidige styreformann, Stein Bjørnsmoen, som står for. Han opplyser at cd-en blir å få kjøpt alle steder der Leik spiller, direkte av medlemmene, eller via nettsida til Leik på www-adressa:
klubbinfo.no/leik/hamar

Førstkommende lørdag er det bare å møte opp på Tante Gerda i Hamar for en smakebit.

Kommentarer til denne saken