Overtok krisesenteret

OMVISNING: Hamar krisesenters styreleder, Roy Heine Olsen og leder Carina Morland (nummer to fra høyre) viste ordførerne Morten Aspeli, Erik Hanstad, Anita Ihle Steen rundt på senteret. Begge foto: Jo E. Brenden

OMVISNING: Hamar krisesenters styreleder, Roy Heine Olsen og leder Carina Morland (nummer to fra høyre) viste ordførerne Morten Aspeli, Erik Hanstad, Anita Ihle Steen rundt på senteret. Begge foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hamar krisesenter drives ikke lenger av en stiftelse og ni kommuner skal stå for driften.

DEL

Klikk på bildene over for å se flere motiver!

Overgangen ble markert med ordførerbesøk, kaker og gavedryss fredag.

God følelse

– En veldig god følelse. Vi føler at vi allerede er blitt tatt inn i varmen. Nå har vi endelig blitt en del av en større helhet, vi kan utvikle samarbeidet og utnytte hverandres tilbud, sa krisesenterleder, Carina Morland.

Roy Heine Olsen har vært styreleder for stiftelsen Hamar krisesenter, som tilbyr hjelp til innbyggerne i Hamar, Ringsaker, Løten, Stange, Elverum, Engerdal, Våler, Trysil og Åmot kommune.

– Alle ansatte er veldig forventningsfulle og er trygge på at de har fått en god arbeidgiver i ryggen, sa Olsen.

Ni kommunestyrer hadde sagt ja, men han støtte på uventede problemer da stiftelsen skulle oppløses:

– Vi fikk et overraskende nei fra Lotteri- og stiftelsestilsynet, på grunn at det «ikke lå noen saklig grunn til avvikling». Dermed måtte vi komme fram til en løsning. Stiftelsen fortsetter å forvalte de få eiendelene som gjenstår, men blir omgjort til et utdelingslegat.

Han anslår at stitfelsen sitter igjen med eiendeler og kapital på rundt to millioner kroner.

Blir værende

Hamar krisesenter holder til i Røde Kors' lokaler på Kronborg, som de leier. Resultatenhetsleder Barn og familie i Hamar kommune, Anne Aasen, tror det blir få endringer:

– Vi har fått leieavtalen med Røde Kors til vurdering, men krisesenteret har hatt en veldig god avtale som vi ikke ser noen grunn til å endre på. Nå skal vi bruke litt tid på å bli kjent, så får vi se hva slags muligheter og gevinster vi kan ta ut.

Ser muligheter

Elverum-ordfører Erik Hanstad mener ny organisering gir muligheter etter at han ble satt inn i senterets historikk; en historikk som spenner seg tilbake til etableringen i 1981.

– Her er det mye kunnskap og verdifull erfaring som hadde blitt vanskelig å bygge opp kommune for kommune.

Artikkeltags