Mari Ekeløf var på jobb som servitør i Oslo da hun ble kastet ut i en verden hun ikke hadde sett for seg:

– Jeg hadde ikke tenkt å være med på en missekonkurranse, men så viste det seg at en av dommerne var innom på besøk og begynte å overtale meg om til å delta i Miss Universe. Jeg var skeptisk, og jeg måtte bruke litt tid på å overtale meg selv, innrømmer Ekeløf.

Budskapet mitt er at ting går bra, selv om man kan oppleve problemer på et punkt i livet

En av ti

24-åringen trålet nettet for å finne informasjon om konkurransen, som helt siden 1952 har blitt regnet for å være verdens mest glamorøse skjønnhetskonkurranse:

– Jeg fant ut at det var et veldig bra konsept, for konkurransen handler ikke bare om å se bra ut. Man må være smart, bygge seg gode nettverk, ta sosialt ansvar og være flink til å markedsføre seg selv, sier Ekeløf.

Da hun ble headhuntet var hun en av rundt 200 norske jenter. Nå har hun gått videre til finalen og er blitt en av ti. Og den 29. juni skal man kåre en vinner som skal representere Norge.

– Det er flotte jenter jeg konkurrerer mot, og jeg tar det som en seier bare at jeg har kommet med i denne konkurransen. Å være med på Miss Universe har gitt meg nye erfaringer og jeg har fått anledning til å lære litt om meg selv.

Dysleksi

– Så, hvem er du?

– Jeg har vokst opp i Hamar og i Løten. I Oslo har jeg tatt opp igjen fag fra videregående skole. Jeg har en blogg på Miss Universe-sidene der jeg skriver om meg selv. Her er jeg åpenhjertig om problemer og utfordringer jeg har slitt med i oppveksten.

Mari forteller at hun har slitt med dysleksi og at hun måtte få ekstratimer for å lære å lese.

– Budskapet mitt er at ting går bra, selv om man kan oppleve problemer på et punkt i livet.

Mari når mange med sine skildringer. Bloggen på Miss Universe-sidene skal ha over 300.000 lesere.

– Hva er drømmene for framtiden?

– Jeg er veldig glad i barn og har en gang i framtiden lyst til å starte et barnehjem i Asia.