Gå til sidens hovedinnhold

Turmarsj for to gode saker

Artikkelen er over 9 år gammel

Mental Helse Hamar og Rosa sløyfe-aksjonen går lørdag sammen med Hamar turmarsjforening om å lage en turmarsj som støtter to gode på samme gang.

Lørdagens turmarsj i Hamar sentrum, under slagordet "Vi går for åpenhet", blir helt spesiell. For her kan man støtter to gode saker på en gang.

– Sliter på psyken

– Vi fikk ideen om å slå oss sammen om å lage en skikkelig turmarsj der vi deler inntektene i to mellom Mental Helse Hamar og Rosa sløyfe-aksjonen, sier Bjørn Helge Olsen, leder i Hamar Turmarsjforening.

Turmarsjforeningen er med som teknisk arrangør av marsjen, der løypene har start og mål ved Kreftforeningens lokaler i Strandgata.

– Når du får en kreftdiagnose så sliter det jammen på psyken din, sier Berit Fjæstad i Mental Helse Hamar. Hun vet hva hun snakker om i og med at hun i 1998 fikk diagnosen livmorhalskreft. Etter strålebehandling ble hun frisk, men opplevelsen satte selvsagt merker psykisk.

– Vi har ingen problemer med å slå et slag for det å åpne seg opp og snakke sammen når ting blir vanskelig, sier Berit Jevnaker i Kreftforeningen seksjon Innlandet.

Være sammen

Og nettopp har de to foreningene en fellesnevner som blir lett å selge inn.

– En turmarsj handler om å være sammen med dem som betyr noe for deg og om å være sammen med andre. Ikke bare er det helse i hvert skritt, men man får på kjøpet en flott sosial dag der folk kan snakke sammen før, under og etter marsjen, skyter Bjørn Helge inn.

Lett løype, fem kilometer, går via Koigen, Ridehuset og Tjuvholmen. Tung løype, 10 kilometer, går gjennom sentrum, opp forbi domkirka, via Sagatun og en sløyfe i Ankerskogen, før marsjdeltakerne vender tilbake til utgangspunktet, Strandgata 65.

I mål venter gratis kaffe og vafler for både de som velger kort og lang løype.