– Tenk alt som kirkeveggene har sett rundt omkring i landet vårt! De har vært folkets hus opp gjennom tidene, og vi bør gjøre dem til brukshus igjen, sier Anne Lande til Hamar Dagblad.

Allehelgenstradisjon

I flere år har Lande og Husby holdt allehelgenskonserter med spesialplukka, musikalske blomsterbuketter av stille sanger og varme dikt akkurat når høstmørket fester grepet for alvor i Norge.

I år starter de konsertrekka i Holmenkollen kapell 3. november og fortsetter i Nesodden kirke kvelden etter. Hamar domkirke er tredje stopp i Sør-Norge før ferden går til Korgen kirke og Hemnes kirke i Nordland.

Programmet

Her litt om programmet fra presseinformasjonen til Lande og Husby:

«Programmet inneholder vakre, stille sanger, alle med norsk tekst , som gir ro og rom til refleksjon, slik at man kan få mulighet til å hente fram igjen bilder knyttet til gode eller vanskelige minner, samtidig som man også åpner opp for å tenke videre.

Repertoaret er hentet fra blant andre Alf Prøysen, Kjell Aukrust og Inger Hagerup, og en del av musikken og tekstene er nyskrevet for anledningen. I tillegg flettes relevante dikt av Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen med flere også inn i programmet.

Konserten handler om hvordan det er å være menneske i krevende situasjoner. Tolkningen og opplevelsen av tekstene overlates den enkelte.

Tekstene står ikke alene som ren tekst, de får ny og utvidet betydning i den musikalske språkdrakten. Musikken har så mange nøkler i seg til å åpne opp inn til menneskehjertene og til de bilder som vi bærer på fra våre egne individuelle livserfaringer».

Lande og Husby

Dette står å lese om Anne Lande og Per Husby i presseskrivet:

Anne Lande:
I tillegg til å være sanger og tekstforfatter er Anne Lande utdannet psykoterapeut. Gjennom sitt arbeid som samtaleterapeut møter hun ofte mennesker som går gjennom vanskelige perioder. Dette er en viktig bakgrunn for at hun er opptatt av å finne arenaer der slike krevende overganger kan få plass, uttrykk, fellesskap, anerkjennelse og verdighet. Et vakkert kirkerom er et naturlig og godt sted for disse konsertene. Kirkene har flere roller som viktige arenaer for vår historie. Veggene i disse rommene har vært vitner til menneskenes liv i alle år og gjennom generasjoner. Her har høytider, familiebegivenheter, glede og sorg vært markert.

Per Husby:
Per Husby har vært en fast samarbeidspartner på allehelgenskonsertene i flere år. Han er en kjent og anerkjent akkompagnatør, komponist, arrangør og jazzpianist. I samarbeidet med Anne Lande, har han rendyrket det nære samspillet mellom tekst og musikk.