Gå til sidens hovedinnhold

Hamar Music Festival midt på miljøtreet

Artikkelen er over 7 år gammel

Hamar Music Festival får 3 av 6 grønne stjerner av miljøkollektivet Grønne Jenter. – Festivalen burde gi publikum mulighet til å pante avfall, sier talsperson Malin Jacob.

10 av 10 festivaler i stikkprøven til Grønt Punkt kildesorterer festivalavfallet sitt, og flere av festivalene kildesorterer et stort antall forskjellige typer avfall. Dette gleder Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.
 
– Sommerfestivalene speiler på mange måter resten av samfunnet vårt. Det er ikke mange år siden søppel fløt på festivalområdene, og alt avfall ukritisk havnet i samme kontainer. Nå gjør mange festivaler en viktig innsats med sortering. Flere har til og med fått egne miljøsjefer, sier Røine.
 
Miljøbloggerne i Grønne Jenter har gått igjennom resultatene av stikkprøven, og gir karakter til alle festivalene. – Vi er imponert over miljøfokuset ved de norske musikkfestivalene. Det er tydelig at miljø har en plass i planlegging og gjennomføring hos alle festivalene, sier Malin Jacob, talsperson for Grønne Jenter og tidligere nestleder i Natur og Ungdom.
 
Hamar Music Festival ble i år arrangert i forrige uke, og kunne friste med trekkplastre som DumDum Boys, Highasakite, Team Me og Bigbang med Valkyrien Allstars.

Festivalarbeiderne sorterte avfall i fem ulike fraksjoner. Publikum fikk også mulighet til å sortere avfall på festivalområdet, men festivalen tilbød ikke pant på ølglass og annet avfall, skriver Gronnejenter.no.
 
Miljøbloggkollektivet Gronnejenter.no gir Hamar Music Festival karakteren 3.

– Vi er usikre på hvordan for eksempel trevirke, el-avfall og farlig avfall blir håndtert etter festivalslutt. Det er også skuffende at Hamar Music Festival ikke hadde panteordninger som gir publikum insentiv til å resirkulere, sier Malin Jacob.

Kommentarer til denne saken