«Håndverkerlunsj» på Tjuvholmen

SOLID KOST: Hos Thore Petter Wang og Per Fridtjof Skipperud Tjuvholmen Kro blir det heretter muligheter for en «solid lunsj». Foto: Jo E. Brenden

SOLID KOST: Hos Thore Petter Wang og Per Fridtjof Skipperud Tjuvholmen Kro blir det heretter muligheter for en «solid lunsj». Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Byens håndverkerne skal lokkes til lunsj på Tjuvholmen Kro.

DEL

Sommersesongen er over på Tjuvholmen Kro, og vanligvis stenger stedet og går over til å være et selskapslokale. Men nå har Petter Thore Wang realisert en idé.

Raskt og hjemmelaget

– Håndverkere utgjør en stor gruppe mennesker, og her definerer jeg «håndverker» bredt – fra urmakere til snekkere. Men: De har ikke mange steder å gjøre av seg i byen når lunsjen skal inntas.

Derfor starter han fra og med 1. oktober opp med «håndverkerlunsj»:

– Konseptet er hjemmelaget mat med veldig rask servering – innen fem minutter.

– Etter å ha spurt litt rundt om hva håndverkerne har savnet, så var svaret «solid kost». Da snakker vi karbonader med tilbehør. Derfor blir menyen bestående av to retter: En skikkelig karbonadetallerken, med litt cowboypreg, og til en rett som varieres daglig.

Åpningstiden blir begrenset til lunsjtid, altså mellom klokka 11 og 14.– Vi må drive en lunsjkro effektivt, så det blir to retter innenfor tre timers åpningstid.

Han sier det blir en prøveperiode, men blir det mye gjester så er «håndverkerlunsjen» kommet for å bli i Hamar.

– Utgangspunktet må være at vi kan drive på med dette hele året, og vi får bare ta sjansen på at dette skal gå bra: Enten så lykkes vi eller så lykkes vi ikke, men magefølelsen min er at dette blir veldig bra.

Stor artist

– For øvrig, hvordan var sommersesongen i år?

– Veldig bra omsetningsmessig, med unntak av to dårlige uker i juni. Da blåste det nordavind i alle retninger.

– Toppen kom da vi fikk rundt 2.000 besøkende på Dance With A Stranger.

– Dato for neste års store konsert blir 25. juli. Vi forhandler med en stor artist, men navnet får dere ikke vite ennå.

Artikkeltags