Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er best på frivillighet?

Artikkelen er over 7 år gammel

Den norske frivilligheten står for en enorm årlig verdiskapning. Nå starter jakten på de som fortjener en påskjønnelse for sin innsats.

- Den norske frivilligheten står for en verdiskaping tilsvarende utrolige 101 milliarder kroner. Bak dette tallet finner vi millioner av frivillige, og med Frivillighetsprisen ønsker vi å feire de aller mest engasjerte blant disse, sier Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant (Ap) og jurymedlem for Frivillighetsprisen.

- Denne fantastiske summen av verdier er det engasjerte mennesker ute i nærmiljøene som står bak! Ved å nominere kandidater til Frivillighetsprisen hjelper folk flest oss med å sette navn på disse menneskene, sier Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Fram til 5. september kan publikum nominere sine kandidater på www.frivillighetnorge.no/frivillighetsprisen.

Etter at fylkene har kåret hver sin vinner, plukker den nasjonale juryen ut fem kandidater som blir presentert på TV2 God Morgen Norge. Deretter får publikum stemme fram sine favoritter. I fjor avga over 24.000 nordmenn sin stemme.

Frivillighetsprisen er nasjonal og kaster glans over den store frivillige innsatsen som nedlegges av folk hver dag, hele året, over hele landet. I 2013 gikk prisen til de frivillige i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad i Sør-Trøndelag, og historikken viser at prisen i sin 18 år lange historie har blitt tildelt frivillige fra hele 14 av landets fylker.

Spørsmålet er nå om innbyggerne i Møre og Romsdal, Hedmark, Nordland og Akershus vil mobilisere for å sikre sitt fylke plass på hederslista.

Kommentarer til denne saken