Les også: Return skal feire Vikingskipet-bursdag

Det ble klart på en pressekonferanse i Vikingskipet tirsdag..

Plass til 8.500

Knopfler lanserte samtidig sine turnéplaner for neste år. Det blir tre konserter i Norge, på DNB Arena i Stavanger, Koengen i Bergen og Vikingskipet i Hamar. Konserten i Hamar er først ut med "An Evening with Mark Knopfler and Band".

– Vi skal kunne fylle Vikingskipet med denne artisten. Vi har en makskapasitet på 8.500 publikummere og har et berettiget håp om at vi skal klare å fylle skipet denne gangen, sier Odd Steinar Pedersen i HOA.

Billettsalget starter allerede onsdag 5. september.

– Vi er veldig glad for å presentere Knopfler. Han gjør en blanding av Dire Straits-låter og det nye materiale han spiller for tiden, opplyser Pedersen.
Mark Knopfler har gitt ut seks albumer etter Dire Straits. Er snart aktuell med en ny plate, som har fått navnet "Privateering".

Store navn

– Det er  en god følelse hver gang vi klarer å få stort navn til Vikingskipet. Det er tøft å konkurrere med Bergen og Trondheim om de store artistene. Vi hadde ikke turt å satse på Knopfler om han skulle spille i Oslo. Nå dekker vi alle som er interessert i Knopfler og Dire Straits i hele Øst-Norge. Vi blir veldig attraktive, sier Odd Steinar Pedersen.

Storheter som Stevie Wonder, Beyonce, Santana, Cliff Richards og Andrea Bocelli har tidligere holdt konsert i Vikingskipet.

– Livenation sier vi er blant de beste på å arrangere konserter. Managementet til Beyonce ga oss tilbakemelding på at vi var svært gode på avvikling av konserten, sier Pedersen.

Konserten havner midt i festivalmåneden JuniHamar.

– Dette er en tirsdagskveld, så konserten vil ikke kollidere med de andre festivalene i Hamar, sier Odd Steinar Pedersen i HOA.

Feirer 20 år

Vikingskipet benyttet anledningen til å presentere nok en konsert. Lørdag 20. oktober er det Vikingskipets 20-årsjubileum. Da blir det stor konsert klokka 22.30 med Return for alle. HOA lover lav billettpris til denne feiringen. Konserten gjestes også av Trine Rein og Dag Ingebrigtsen.