Gå til sidens hovedinnhold

Mark rocket skipet

Artikkelen er over 8 år gammel

Her er Mark Knopfler i gang i Vikingskipet foran 8.500 publikummere.

Klikk på bildene over for å se flere motiv fra konserten.

”So Far Away”, ”What It Is”, "Kingdom Of Gold" og ”Piper To The End” ...

Folkefest

Rett før klokka 19.40 entret Mark Knopfler med band scenen i Vikingskipet. Da satt 8.500 forventningsfulle publikummere inne i skipet og ventet.

Festen startet timer i forveien. Parkeringsplassen foran Vikingskipet var fylt med feststemte Knopfler-fans som nøt sol og varme før de gikk innendørs for å møte helten fra Dire Straits.

Konserten var for øvrig utsolgt allerede i høst – kort tid etter at billettene ble lagt ut.

Langs Stangeveien var den siste timen før konsertstarten lange køer med tilreisende fans og lokalbefolkning som hadde sikret seg billetter.

Og nokså presis i forhold til avtalt tid kom Mark Knopfler på scenen for å severe et knippe av hits fra en rikholdig låtportefølje – både fra sin solo- og bandkarriere.

Skotten har blitt 63 år, og har fortsatt mange jern i ilden. Hamar er et av tre stoppesteder i Norge (Bergen 12. juni og Stavanger 13. juni) for den evigturnerende mannen.

Flere publikummere hadde tatt turen fra Vestlandet og Nord-Norge for å høre på Knopfler.

Flertallet i salen var godt voksne publikummere over 50 år, men gitarlegenden har tydelig dreisen også på unge fans.

En av de mange som nøt konserten var Hamars varaordfører Geir Byberg:

– Jeg har et nostalgisk forhold til Mark Knopfler. Mine foreldre investerte i en CD-spiller lenge før CD-spillere ble vanlig i hjemmene, og da fikk vi lov til å ta med oss en CD gratis. På den tiden var det dyre greier, så det ble til at jeg hørte på Dire Straits i lang tid, sier Byberg og ler.

– Så, hvordan var konserten?

– Jeg hadde nok ventet meg mer av de gamle, gode låtene, men han er jo en veldig dyktig musiker og jeg koste meg skikkelig på konsert i Vikingskipet.

72 konserter

Mark Knopfler regnes for å være en av de mest kjente gitaristene i verden.

Selv om han kanskje er mest kjent som låtskriver, vokalist og gitarist i rockegruppa Dire Straits, har han fått en respektabel solokarriere på føttene.

Han er også medlem av countrygruppa The Notting Hillbillies. Han har også spilt sammen med storheter som Bob Dylan, Bryan Ferry, Eric Clapton, Jools Holland og Steely Dan, i tillegg til å produsere album for Tina Turner, Randy Newman, Bob Dylan og Emmylou Harris.

For øyeblikket er han på en turne som omfatter 72 konserter i 25 europeiske land.

Kommentarer til denne saken