Nergaard og Antonsen fikk pris

HEDRET: Silje Nergaard fikk Rold Gammlengprisen i går.

HEDRET: Silje Nergaard fikk Rold Gammlengprisen i går.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

To hamarsinger blant 10 som i går kveld fikk Rolf Gammlengprisen: Silje Nergaard og Tom Erik Antonsen.

DEL

Silje Nergaard og Tom Erik Antonsen mottok hver 30.000 kroner under utdelingen av Rolf Gammleng-prisene i går i Oslo. Prisen ble delt ut på Hotell Continental av Fond for utøvende kunstnere.

To av åtte musikere som fikk pris i går var altså fra Hamar.
Silje Nergaard vant i åpen klasse. Juryen sa: "Det som er viktig er at vi har å gjøre med en artist som helt siden hennes gjennombrudd på Molde Jazzfestival har hatt et eget uttrykk, en intensitet i en lavmælt stemme, og en høy kvalitet på alt hun gjør."
Tangentraktær Tom Erik Antons fra Hamar vant prisen som årets beste studiomusiker sammen emd Stian Carstensen. Juryen sa: "Det som kjennetegner disse musikerne er stor faglig dyktighet, formell kompetanse som evnen til å "Spelle rett fra bla", kjennskap til flere sjangere - og man må kunne tilføye, stor omgjengelighet og tilpasningsevne."

Prisdryss

Rold Gammlengprisen henger høyt blant kunstnerne. Prisen er totalt på hele 310.000 kroner, og ble opprettet av Rolf Gammleng allerede i 1956. Prisen fordeles på ti utøvere - åtte innen musikk og en til en skuespiller og en til en danser.
Inger Lise Rypdal fikk veteranprien på 40.000 kroner overrakt av kulturminister Trond Giske. Ellers fikk disse også pris: Bjørn Sundquist (årets skuespiller), Terje Tjømr Mossinge (årets danser), John Pål INderberg (jazzklassen), Lars Martin Myhre (årets visesanger), Grieg Trio (årets klassiske utøver) og bandet We (klassen for pop/rock).

Artikkeltags