Gå til sidens hovedinnhold

Astoria fra 76 til 135 rom

Artikkelen er over 7 år gammel

3. november starter ombygginga som gjør Astoria til et Clarion Collection-hotell med 135 rom.

Pepperkverna, restauranten med stor R for mange hamarsinger, finnes ikke mer. Men direktør Vidar haugen tar med Hamar Dagblad inn i x-Pepperkverna som nå heter Astoria restaurant og serverer enkle men gode varmretter til hotellgjester som tidligere måtte finne slike småretter ellers i byen.

Vidar Haugen: – Kokken, kjøkkenpersonalet og barbetjeningen er den samme som før, og vi tilbyr fortsatt selskapsmenyer til private selskaper og bedrifter.

Hamar Dagblad: – Bar, hvor?

Vidar Haugen: – Den er i den innerste delen av lokalet her i tidligere Pepperkverna.

80 prosent flere rom

Haugen tar fram kalkulatoren og finner ut at økningen i antall rom fra dagens 76 til de 135 som skal stå klar innen august neste år, den blir på rundt åtti prosent.

Arbeidene begynner i første etasje med resepsjonsområdet før ombyggingsarbeidene fortsetter oppover i etasjene og eser utover, inn i den tidligere meierigården vegg i vegg.

Vidar Haugen: – Der blir det rundt 30 splitter nye rom. I dagens andre etasje i hotellet blir det 25 nye rom, mens bibliotekbaren og Hamarstua blir til fem hotellrom og fire konferanserom/grupperom, det største av dem med plass til 60 personer.

Rett inn i resepsjonen

Direktørens eget kontor og nabokontoret går med for å skape et åpnere og mer tilgjengelig resepsjonsområde enn i dag. Selve resepsjonsdisken blir flytta inn til en mer sentral plass i rommet, rett inn fra hovedinngangen.

Vidar Haugen: – Så fort arbeidene med resepsjonen er ferdige, begynner vi å gjøre om restaurantområdet. Da blir det inngang mot Torggata, den gamle Bibliotekbar-inngangen.

All ombygging i første etasje skal være ferdige til 1. mars 2015. Fra den datoen er Astoria blitt et Clarion Collection-hotell, og Bibliotekbaren er borte.
I august 2015 er alt ferdig.

Kommentarer til denne saken